Hirdetés

Káosz lesz abból, hogy közel 30 különböző variációban jönnek az RTX 3000 szériás laptopok



|

A vásárlóknak különösen oda kell majd figyelniük, hogy a lehető legjobb döntést hozzák a gép kiválasztásakor.

Hirdetés

Nemrégiben kiszivárgott, hogy az Nvidia GeForce RTX 3060 várhatóan már február utolsó hetében elérhetővé válik a piacon, illetve korábban az is kiderült, hogy a videokártya 12 GB-os verziója kompatibilis lesz a kisebb méretű gépekkel. A GeForce RTX 3000 Mobile Series ugyanakkor számos különböző kiadásban is elérhető lesz, az első listázások alapján pedig zavarba ejtően sok a lehetőség, mindössze minimális, vagy csak felületesen közölt eltérésekkel.

A ComputerBase illetve a wccftech beszámolói alapján ugyanis kiderült, hogy az RTX 3000 összesen 28 különböző variánsával találkozhatnak majd a vásárlók. Az Nvidia ugyan külön listázta a 3060, 3070, illetve 3080 specifikációkat, viszont az egyes variációk teljesítményét pontos számok helyett intervallumokkal adta meg a gyártó. Így ezek alapján egyelőre nehezen tudja eldönteni a vásárló, hogy pontosan mire van szüksége, valamint milyen teljesítményre számíthat.

Hirdetés

A helyzetet kicsit még tovább bonyolítja az Nvidia új Dynamic Boost 2.0 technológiája, amelynek köszönhetően még magasabbra emelkedik a variációk száma, és egyelőre nem tudni, hogy mennyire befolyásolja az egyes GPU-k maximális teljesítményét. Az RTX 3000 szériás laptopokkal kapcsolatban tehát érdemesebb még több információra várni a vásárlás előtt. Remélhetőleg a megjelenés időpontjához közeledve még pontosítani fogják a részleteket a viszonteladók vagy akár maga az Nvidia.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.