Hirdetés

Kapaszkodjatok meg valamiben, érkezik a Google 20 gigabites internetszolgáltatása!



|

A Wi-Fi 7 szabvány és a Nokia csúcstechnológiája nyitja meg az utat a szupergyors net felé.

Hirdetés

A Google-anyacég Alphabet szárnyai alá tartozó GFiber Labs több mint egy évtizede van jelen az internetszolgáltatók piacán, manapság pedig már akár 5 és 8 gigabites csomagokat is kínál az Egyesült Államok bizonyos régióiban. Európában tehát sajnos nem érhető el a "Google-féle internet", viszont így is érdekes a vállalat legfrissebb bejelentése, mely szerint már célegyenesbe jutottak a következő álomhatár, a 20 gigabites sebesség elérésével.

Ezt a GFiber fejlesztésekért felelős divíziója, a GFiber Labs tudatta a párizsi NetworkX szakmai rendezvényen, illetve egy blogbejegyzésben is beharangozták a közelgő szolgáltatást. A posztból kiderül, hogy a cég bizonyos nagyobb partnereknek (pl. a Missuori - Kansas City Egyetemnek) már most is kínál 20 megabites előfizetést, az év vége előtt viszont a lakosság előtt is megnyitják a szolgáltatás kapuit.

Hirdetés

A szédületes sávszélességet a Nokia 25G PON technológiája segítségével sikerült elérni, amely akár 10X-es sebességugrást biztosít a már lefektetett optikai kábelek módosítása nélkül. Az ügyfelek egy speciális, tanúsítvány előtti Wi-Fi 7 routerrel (a szabvány még nem rendelkezik hivatalos tanúsítvánnyal) csatlakozhatnak  a 20 gigabites hálózatra.

A GFiber egyelőre nem közölte, hogy mennyit kell majd fizetni a száguldásért, de a jelenlegi legdrágább konstrukció, a 8 gigabites kapcsolat havi 150 dollárral, vagyis közel 55 ezer forinttal rövidíti meg az ügyfelek költségvetését. Az egyszerűen "20 Gig" néven futó 20 gigabites szolgáltatás eleinte csak a meglévő GFiber-felhasználók egy meghívásos alapon kiválasztott szűk körének lesz elérhető, később viszont kiterjesztik az érintettek halmazát.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.