Hirdetés

Kapcsolat nélkül is elküldi az üzeneteket az Oppo MeshTalk



|

Ha nincs térerő, WiFi és Bluetooth, a MeshTalk 3 kilométeres körzetben akkor is használható hívásokhoz és üzenetküldéshez.

Hirdetés

Míg mindenki az 5G-ben rejlő lehetőségekkel van elfoglalva, addig az Oppo megnézte azt, hogy mit tehetünk, ha nincs térerő, de WiFi és Bluetooth sem. Mivel nem sokat, ezért bemutatta a MeshTalk nevű rendszerét, ami mindezek hiányában is képes adatokat küldeni az eszközök között, akkor is, ha azok 3000 méter távolságban vannak egymástól. 

Hirdetés

A mesh hálózatban való működés lényege, hogy több közelben lévő eszközön keresztül küldik el az adatokat, egészen addig, amíg eléri a célt. 

A MeshTalk egyedi chipet használ a hosszú távú kommunikáció biztosítására, alacsony sávszélességű rendszerrel. Viszont nem csak szöveges üzeneteket, hangalapú hívásokat is támogat.

Készenléti módban az Oppo leendő mobiljai MeshTalk módban 72 órát is kibírnak, tehát a fogyasztás alacsony. Vészhelyzetekben kiváló megoldás lehet, de akár a szolgáltatók kiesésekor is tökéletes alternatíva. Az Oppo további részleteket egyelőre nem árult el. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.