Hirdetés

Kapott még egy utolsó frissítést az Adobe Flash Player, mielőtt végleg eltűnik



|

Igazából már évekkel ezelőtt bejelentették a Flash nyugdíjazását, de a búcsú előtt még érkezett egy utolsó frissítés.

Hirdetés

Az eredetileg a Macromedia által megalkotott Flash egy egész korszakot tudhat a magáénak az internetezés történelméből, tartalmak és weboldalak egész generációja épült erre. Hamarosan azonban mind a múlté lesz, és feledésbe merül, a Flash Player hivatalos támogatása ugyanis lassan tényleg megszűnik örökre. Azért az Adobe egy utolsó utáni frissítést még kiadott. 

Az cég már évekkel ezelőtt bejelentette a Flash nyugdíjazását, és a mostani frissítés is inkább csak jelzésértékű, pár javítást eszközöl. Az Adobe a csomaggal inkább csak búcsúztatni akarja a Flash-t, ami alapjaiban befolyásolta és építette a modern webtechnológiákat. 

Hirdetés

A támogatás december 31-én szűnik meg végleg, január 12-től a Flash Player sem játssza le a Flash-tartalmakat. Az Adobe azt javasolja, mindenki törölje le a programot, nehogy az biztonsági kockázatot jelentsen a gépen szunnyadva. 

A Flash egykor elképzelhetetlen dolgokat hozott a webre: dinamikus és látványos honlapokat, webes videót, interaktív tartalmakat és játékokat. A biztonsági rések miatt azonban végül vállalhatatlan technológia lett belőle, a HTML5, CSS és Javascript korában pedig esélye sem maradt. Az öröksége azért tovább él, az Internet Archive például igyekszik megőrizni a legnépszerűbb Flash-alapú tartalmakat a maga kis múzeumában. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.