Hirdetés

Karácsonyi pofon: eltűnik az Apple okosórája a boltokból



|

Szabadalmi vita miatt felfüggesztik az Apple Watch Series 9 forgalmazását.

Hirdetés

Éppen az ünnepek előtt állítja le az Apple a Watch Series 9 eladásait. A cég közleménye szerint a  Nemzetközi Kereskedelmi Bizottság (ITC) döntése áll a rendelkezés hátterében, amit egy, az ellenlábas Massimóval folytatott szabadalmi vita előzött meg. A konkurens - orvosi segédeszközöket gyártó cég - azzal vádolja az Apple-t hogy okosórái több sorozatának megjelenésekor is ellopta az ő orvostechnológiai szabadalmát, aminek segítségével véroxigént mér a készülék.

A lépés az online Apple Store-on keresztül december 21-én délután 3 órakor lép életbe, a kiskereskedelmi helyeken pedig december 24-én - közvetlenül az ünnepek előtt - szűnik meg az értékesítés. Egyúttal az utolsó nap az online rendelések átvételére és kiszállítására. Az intézkedéssel most az Apple tulajdonképpen elébe ment a várható korlátozásnak, bár a vizsgálat csak 25-én zárul le.

Hirdetés

A vállalat jó ideje dolgozik azon, hogy olyan termékeket és szolgáltatásokat dobjon piacra, amelyek iparágvezető egészségügyi, wellness- és biztonsági funkciókat biztosítanak a felhasználóknak. A cég nem ért  egyet a gyanúsítással, és vizsgálja a jogorvoslat lehetőségét. Tavaly októberben két pert is indított a Masimo ellen a saját szabadalmainak megsértésére hivatkozva. Az Apple akkor azt nyilatkozta, hogy a Masimo helytelenül próbálta felhasználni a Nemzetközi Kereskedelmi Bizottságot (ITC) arra, hogy egy potenciálisan életmentő terméket tartson távol fogyasztók millióitól, miközben szemérmetlenül másolja mindenben az ő termékeiket.

A Massimo hadjárata a cupertinóiak ellen még az Apple Watch Series 6 megjelenésének idejére nyúlik vissza. Akkor azt állította, hogy az almás cég elkezdte elcsábítani az alkalmazottait élükön a cég orvosigazgatójával. Kezdetben az ellenségeskedés középpontjában a termék pulzoximetria érzékelője, és ennek már több, mint három éve. Hogy rendeződik-e a vitájuk, az az ITC december 25-ei döntésén múlik.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.