Hirdetés

Elon Musk az X-et bojkottáló hirdetőknek: B*szódjatok meg!



|

Az antiszemitizmussal vádolt milliárdos durván beszólt a Disney vezetőjének is.

Hirdetés

Két héttel ezelőtt Elon Musk újabb botrányba navigálta magát, amikor egy kommentben "valódi igazságnak" nevezett egy X-posztot, amely azzal vádolta a zsidó közösségeket, hogy gyűlöletet szítanak a fehérek ellen, és szerepet játszanak a nyugati országokat megrázó menekültválságban.

A milliárdos sokak szerint ezzel az antiszemita nézeteiről adott tanúbizonyságot, melynek hatására több mint 100 fajsúlyos hirdető állította le a mikroblogon futó hirdetési kampányait, a The New York Times becslése szerint 75 millió dolláros kárt okozva a közösségi oldalnak. Az egykori Twittert tavaly felvásárló Musk most kemény szavakkal reagált a bojkottra.

Hirdetés

A világ jelenlegi leggazdagabb embere nemrég a The New York Times által szervezett DealBook konferencia vendége volt, ahol kampányaikat leállító hirdetők is szóba kerültek, ő pedig a rá jellemző módon nem rejtette véka alá az akcióval kapcsolatos véleményét:

"Nem akarom, hogy reklámozzanak. Ha valaki hirdetésekkel vagy pénzzel akar zsarolni engem, az baszódjon meg. Baszódjatok meg! Világos? Hé Bob, ha a közönségben vagy, én így érzek."

- szólt Musk videón is visszanézhető kirohanása, melyben az utóbbi mondat a Disney élén álló Bob Igernek szólt, aki ugyanezen a rendezvényen valamivel korábban úgy nyilatkozott, hogy a történtek miatt nem szeretné, ha kapcsolatba hoznák a milliárdossal. Az X tulajdonosa a káromkodáson túl azt is kijelentette, hogy a bojkott meg fogja ölni a céget, és akkor szerinte mindenki tudni fogja a Földön, hogy a hirdetők miatt alakultak így a dolgok.

Musk mindazonáltal elismerte, hogy nem kellett volna reagálnia az ominózus posztra, mivel ezzel fegyvert adott azoknak a kezébe, akik gyűlölik őt, és "vitathatóan" az antiszemiták kezébe is. A milliárdos szerint viszont ebben az általa gyakran kritizált tradicionális médiaszolgáltatóknak is szerepük van, amelyek nem dolgozták fel a kommentet követő magyarázatait. Ahogy a színpadon is elismételte, ő valójában arra akarta felhívni a figyelmet, hogy a zsidó emberek olyan ügyeket támogatnak, amelyek az elpusztításukat célozzák.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.