Hirdetés

Katapultüléssel és 130 km/h-s végsebességgel támad a kínai repülő autó



|

Már videó is van a szerkezet repüléséről.

Hirdetés

A repülő autókról a legtöbbeknek valószínűleg a Vissza a jövőbe II. futurisztikusra fazonírozott 80-as évekbeli járgányai, esetleg a szlovák Klein Vision AirCarja jut az eszébe, amely nemrég tette meg a Nyitra-Pozsony utat.

Valójában viszont a kínaiak is nyomulnak a területen, az egyik legérdekesebb próbálkozás pedig a kantoni Xpeng Motors elektromos autógyártó Xpeng X2 nevű szerkezete, melyet a Weibo közösségi oldalon tártak a világ elé egy látványos videóban.

Hirdetés

Az 5. generációs repülő autónak nevezett fejlesztés 360 kg-ot nyom, és maximum 200 kg-mal terhelhető. A levegőbe emelkedve 130 km/h-s végsebességet ígér a gyártó, maximum 35 perces repülési idővel.

Az X2 további különlegessége, hogy szenzorok hadával a nap 24 órájában kutatja a meghibásodásokat, így még idejében figyelmeztet, ha valami nem működik megfelelően. Az érzékelők másik hasznos velejárója, hogy a jármű még önjáró üzemmódot is kapott. Ha pedig mégis beütne a baj, az Xpeng egy beépített kapapultüléssel javítja a sofőr túlélési esélyeit.

Mint arra internetszerte több kommentelő is rámutatott, bárhogy is reklámozza a gyártó, az X2 igazából inkább egy jól megtermett drón, mintsem teljes értékű autó, hiszen még kerekei sincsenek. Ennek ellenére izgalmas fejlesztés, ami valóban elférhet egy nagyobb ház garázsbejáróján.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.