Hirdetés

Keanu Reeves nem rejtette véka alá, mit gondol Mark Zuckerberg metaverzumáról



|

A Mátrix sztárja nem igazán lelkesedik az ötletért.

Hirdetés

December 23-án fut be a magyar mozikba a Mátrix: Feltámadások, ami több mint 18 év után folytatja az emberiséget elnyomó gépek ellen harcoló Neo történetét. A The Verge nemrég dupla interjút készített az ikonikus karaktert megformáló Keanu Reeves-szel és a széria másik főszereplőjét, Trinityt alakító Carrie-Anne Moss-szal, ahol a Cyberpunk 2077 szexmodja mellett több tech téma is előkerült.

Ezek között volt a Facebook metaverzum projektje is, amely az élet minden területét (munka, szórakozás, társasági események) igyekszik egy virtuális valóság-alapú online térbe terelni, kísértetiesen emlékeztetve a Mátrixra, csak jóval gagyibb grafikával.

Hirdetés

Reeves pedig nem csinált titkot belőle, hogy véleménye szerint nem az időközben Metává átvedlett Facebook a legjobb jelölt a koncepció megvalósítására:

"Nem lehetne, hogy ne a Facebook találja fel a metaverzumot?"

- mondja a színész az alábbi videóban 9:21-nél, majd kifejtette, hogy a koncepció sokkal nagyobb múltra tekint vissza ennél. Ha pedig ebből nem lenne elég nyilvánvaló a véleménye,  a végén még azt hozzá tette, hogy "ne már, ember".

Összességében persze nem meglepő Reeves kifakadása, hiszen a Meta körül dúló botrányok alapján Zuckerbergék még a hagyományos közösségi oldalak kihívásaival is képtelenek, vagy minimum nem hajlandók megbirkózni. A cégnél azonban nem igazán aggódnak ezen, amit az is jelez, hogy nemrég kilépett a bétatesztből a metaverzum alapjának szánt Horizon Worlds platform.

Az interjú további részében a nem helyettesíthető tokenek, vagyis az NFT-k is szóba kerültek, Keanu Reeves pedig nemes egyszerűséggel kinevette a koncepciót, amiért az könnyedén reprodukálható digitális tartalmakat próbál egyedi javakká formálni.

A tokenek körül dúló őrület viszont egyelőre nem látszik visszaigazolni Reeves véleményét, nemrég például a Wikipedia első bejegyzését is így bocsátotta áruba Jimmy Wales, az online enciklopédia alapítója.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.