Hirdetés

Kellemetlen hibát produkál a Samsung Galaxy S24 Ultra



|

Nem alakult zökkenőmentesen az új koreai Galaxy csúcsmodell rajtja.

Hirdetés

Ahogy arról a nemrég megjelent Galaxy S24 Ultra tesztünkben is beszámoltunk, a Samsung az idén alaposan odatette magát, az aktuális trendeket követő mesterséges intelligenciára építő képességek mellett ütős hardverrel és egy lenyűgöző kamerarendszerrel is kényezteti a vásárlókat a legújabb zászlóshajó.

Egy 1300 dollárról (kb. 470 ezer forint) induló készüléknél persze már az igények is nagyon magasak, így még az apróbb hibák is jóval bosszantóbban hathatnak a szokásosnál. A jelek szerint pedig az S24 Ultrába is csúszott egy ilyen baki, hiába sikerült egyébként remekül a készülék.

Elsőként a Redditen kezdtek felbukkanni a beszámolók arról, hogy az aktuális zászlóshajó jóval fakóbb képet nyújt a kijelző "Vivid", vagyis élénk színprofil-beállításával, mint az előd Galaxy S23 Ultra. Az Android Authority utánajárt a dolognak, és az alábbi fotóval igyekszik bizonyítani, hogy egymás mellé téve a két készüléket valóban kiszúrható a különbség.

Hirdetés

A képen tehát az S23 Ultra és az S24 Ultra látható, egyaránt Vivid beállítás mellett, azonos fehéregyensúllyal. Az összehasonlítást viszont nagyban nehezíti, hogy a bal oldalon elhelyezett S23 tele van ujjlenyomatokkal, és még a fény is tükröződik rajta, ezért első pillantásra úgy tűnik, hogy épp az S24 Ultrán élénkebbek a színek.

Forrás: Android Authority
Forrás: Android Authority

Annak, aki esetleg nem jártas a témában: a Samsung mobiljain kétféle színprofil, az említett élénk és egy természetes (Natural) beállítás között választhatunk, amelyek közül az utóbbi egy valósághűbb, az előbbi pedig egy némiképp eltúlzott, de annál szemkápráztatóbb látványt nyújt.

Tapasztalatok alapján úgy tűnik, hogy az egyelőre S24 Ultra-exkluzív OneUI 6.1 operációs rendszer az élénk színprofil kiválasztásakor egyszerűen nem aktiválja a beállítást, vagy az egyszerűen csak nem üzemel megfelelően. Ha így van, akkor nem a panel hibás, így egy későbbi frissítéssel kiküszöbölhető a hiba. Erre utal, hogy egy reddites kommentelő állítása szerint a gyártó ügyfélszolgálata szoftveres javítást ígért a problémára.

Az ügyhöz valamelyest kapcsolódik, hogy az S24 Ultra kijelzőjét épp a napokban dicsérte meg egy szivárogtató, aki néhány fotóval illusztrálta, hogy az új, tükröződésmentes Gorilla Glass Armor üveggel védett kijelzője mennyivel élénkebb képet nyújt, mint az Apple aktuális csúcsmodellje.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.