Hirdetés

Képeken az iPhone 15-széria USB-portjai, és egy másik fontos változás is



|

Több ponton is jelentős változásokat hozhatnak az idei iPhone-ok.

Hirdetés

Jelen állás szerint erősen valószínűsíthető, hogy az Apple szeptember 12-én kedden, vagy szeptember 13-án szerdán fogja leleplezni az iPhone 15-szériát, amely a tavalyi felállást megtartva négy új készüléket hozhat a normál iPhone 15, a valamivel nagyobb iPhone 15 Plus és ezek prémium variánsai, az iPhone 15 Pro és 15 Pro Max formájában.

A készülékek kapcsán hónapok óta kering a pletyka arról, hogy a cupertinóiak már az idén meglépik az USB-C szabványra való, Európai Unió által kikényszerített átállást, valamint arról, hogy az Apple egy szabadon konfigurálható "akciógombra" cseréli az eredeti iPhone óta alkalmazott némítókapcsolót a Pro-kiadások esetében.

Hirdetés

Most pedig két friss szivárgás látott napvilágot, amelyek hetekkel a rajt előtt próbálják megerősíteni ezeket a feltételezéseket. Ami a 2012-ben debütált Lightning-csatlakozó nyugdíjazását illeti, a John és a fix Apple nevű szivárogtatók osztottak meg egy-egy fotót, amelyeken állítólag az iPhone 15 Pro Max, a 15 Plus és az alapmodell iPhone 15 USB-C csatlakozói láthatók, kiszerelt állapotban.

A felvétel tehát alátámasztani látszik, hogy 2023-ban az összes új iPhone meg fogja kapni az univerzális USB-C aljzatot. Ennek kapcsán viszont korábbi híresztelések arra utalnak, hogy az olcsóbb modelleknél a gyártó korlátozhatja az adatátviteli sebességet, ami miatt már az EU is figyelmeztette az almás céget.

A némítókapcsoló eltűnését illetően áprilisban két neves elemző, Ming-Chi Kuo és Jeff Pu is úgy nyilatkozott, hogy erre mégsem fog sor kerülni, mivel a régi megoldás helyére szánt érintésérzékeny felület túl összetettnek bizonyult a gyártó számára. A kevésbé ismert, de aktív szivárogtatónak számító Majin Bu szerint viszont az alábbi fotók az "iPhone 15 Ultra" tokját ábrázolják, melynek oldalán egy új, kis gomb látható a hangerőkapcsoló helyén.

Ezzel nemcsak az a probléma, hogy a változást korábban Majin Bunál nagyobb nevek cáfolták, hanem az "Ultra" megnevezés használata is. Néhány hónapja ugyan még több forrás is azt jósolta, hogy az iPhone 15-szériától kezdve így hívják majd a Pro Max-kiadást, ám tavasz óta már csak arról lehetett hallani, hogy az Apple csupán a 2025-ös generációban lépi meg az átkeresztelést.

Magyarán a második posztot érdemes egy extra adag kétkedéssel kezelni, az viszont ezen a ponton nagyon meglepő lenne, ha nem kerülne sor az USB-C szabvány almás befogadására.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.