Hirdetés

Kérésre már a telefonszámunkat is törli a Google a keresési eredményekből



|

Egy sor személyes adat törlését teszi lehetővé a Google frissített irányelve, a kérelmek elbírálására sem kell sokat várni.

Hirdetés

Hackertámadások és visszaélések sora bizonyítja, hogy manapság nem lehetünk elég óvatosak a személyes adataink biztonságát illetően, a Google pedig most egy hasznos eszközt ad a kezünkbe a kitettségünk csökkentéséhez.

A keresőóriás frissített irányelve ugyanis végre lehetővé teszi, hogy kérelmezzük a privát adataink eltávolítását a keresési eredményekből.

Hirdetés

A Google már eddig is rendelkezésre állt, ha pénzügyi visszaélésekhez használható információk (például bankkártyával és bankszámlával kapcsolatos adatok) törléséről volt szó, a továbbiakban viszont igény esetén a telefonszámokat, a lakcímeket és az e-mail címeket is kiradírozza a találati listáról.

"Az irányelvek kiterjesztése értelmében az emberek mostantól további információk eltávolítását is kérhetik, ha a keresési eredményekben találnak ilyeneket, beleértve a személyes kontakt adatokat, például a telefonszámot, az e-mail címet vagy a lakcímet. Az új irányelv továbbá lehetővé teszi a személyazonosság-lopás kockázatát felvető további információk, például a bizalmas bejelentkezési adatok eltávolítását is, ha azok megjelennek a keresési eredményekben."

- írja a Google blogja. A törlési kérelmet ezen az oldalon tudjuk benyújtani, ide kattintva pedig a procedúrával kapcsolatos tudnivalókról tájékozódhatunk. A Google néhány napon belül elbírálja a kérelmeket, és végre is hajtja a törlést, ha az nem korlátozza a hasznos információkhoz (pl. a nyilvánosság számára releváns újságcikkekhez) való hozzáférést.

Azt azonban fontos leszögezni, hogy magukról a weboldalakról nem tűnnek el az adataink, ezzel kapcsolatban az adott lap üzemeltetőjével kell dűlőre jutnunk. A Google továbbá nem törli a találatok közül a nyilvános kormányzati, vagy egyéb hivatalos adatbázisokban elérhető információkat sem.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.