Hirdetés

Később jöhetnek az M3-as MacBookok, mint gondoltuk



|

Egy új jelentés szerint az Apple mégsem siet annyira a generációváltással.

Hirdetés

Az Apple még 2020-ban kezdte meg az Intel-processzorokat használó Macek kivezetését, hogy a házon belül fejlesztett, ARM-alapú M chipekre helyezze át a gyártást. A folyamat csak idén ért révbe, amikor az utolsó mohikánként kitartó Mac Pro is megkapta az M2 Ultra chipet.

A komolyan vehetőbb szivárogtatók közé tartozó Mark Gurman korábban úgy jósolta, hogy a következő generációs processzorral hajtott MacBookok Airek már októberben befuthatnak, most azonban korrigálta a saját előrejelzését.

A Bloomberg elemzőjének legújabb hírlevele alapján ugyanis az M3-as erőforrásra épülő 13 és 15 hüvelykes MacBook Airek még a gyártást jóval megelőző EVT-fázisban (Engineering Verification Test) járnak, így leghamarabb csak jövő tavaszra számíthatunk rájuk. Az erősebb M3 Pro és M3 Max chipekkel hajtott 14 és 16 hüvelykes MacBook Prók viszont valamivel előrébb tartanak, ezért 2024 eleje és tavasza között kerülhetnek boltokba.

Hirdetés

Ha valóban így alakul, akkor az Apple ezúttal előbb mutatja be az új M-chipek izmosabb variánsait, mint a szélesebb tömegeknek szánt alap verziót, amire eddig még nem volt példa, mivel az M1- és az M2-széria is a leggyengébb variánssal lépett színre. A várakozások szerint az M3 belépő szintű kiadását 8 CPU- és 12 GPU-mag hajtja majd, a legerősebb Ultra változatban viszont akár 32 CPU- és 80 GPU-mag is dolgozhat.

Végezetül Gurman a táblagépekre is kitért. A napokban a 9to5Mac megszellőztette, hogy az Apple még ezen a héten leleplezheti a normál iPad, az iPad Air és az iPad mini új generációját, ám az elemző szerint az utóbbi kettőnél biztosan nem fog sor kerülni erre.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.