Hirdetés

Készül a maszk, ami nem csak távol tartja, de meg is öli a vírusokat



|

Az MIT-n készülő találmány egy felmelegíthető réz hálót helyez el a maszkokban, melynek hője inaktiválja a rajta áthaladó kórokozókat.

Hirdetés

Bár a megfelelő maszkokkal drasztikusan lecsökkenthető a megfertőződés és továbbfertőzés esélye, ezek sem nyújtanak 100 százalékos védelmet a világjárvány idején. A Massachusetts Institute of Technology (MIT) tudósai most egy olyan eszközön dolgoznak, mely nem csak távol tartja a Covid-19-et, de hatástalanítja is a vele kapcsolatba kerülő vírusokat.

A találmány lényege, hogy a távoltartás helyett, átengedi a kórokozókat, azonban a benne található, fűthető rézháló az áthaladás közben inaktiválja, ártalmatlanná teszi azokat. Egy 90 fokra hevített hálónak köszönhetően akár ezred, milliomod annyi részecske jutna be a szervezetünkbe, mint ha nem viselnénk maszkot.

Hirdetés

A levegő természetesen az eszköz elején érkezne be, majd megtisztítva, az oldalán távozna. A kutatók elmondás alapján a jelenleg használt 9 voltos akkumulátor mindössze pár órán keresztül képes működtetni a tisztító berendezést, hiszen nem elég felhevíteni a rézhálót, de ezután a levegőt vissza is kell hűteni, hogy az ember belélegezhesse.

Az egész eszköz neoprén borítást kapott, mely megvédi a viselőt a hőtől, de a kényelmet is szolgálja. Erre szükség is van, hiszen a maszkot olyan embereknek szánják, akik munkájuk miatt nagyon kitettek a vírusoknak, tehát egészségügyi dolgozóknak vagy olyanoknak, akiknek sokat kell tömegközlekedéssel járniuk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.