Hirdetés

Két év után szállítja le a Microsoft a Windows 11 beígért 3D-s emojijait



|

A redmondiak nem kapkodták el a dolgot, a felhasználók túlnyomó többségének pedig továbbra is várnia kell a modernizált emojikra.

Hirdetés

Ha számontartanánk az ilyesmit, akkor az előző hónapban ünnepeltük volna a Windows 11 hivatalos leleplezésének második évfordulóját. Ez egyben azt is jelenti, hogy a redmondiak már két éve elhúzták a közönség orra előtt a 3D-s emojikkal kecsegtető mézesmadzagot, amelyek helyett végül egy kimondottan fantáziátlan szimbólumkészletet kaptunk.

A jelek szerint azonban a Microsoftnál mégsem felejtették el a dolgot, és most megérkezett az operációs rendszerbe a beígért csomag, még ha egy jókora megkötéssel is.

Hirdetés

A 3D-hatású emojik ugyanis egyelőre csupán a Canary tesztelői csatornán kiadott 25905-ös Preview Build keretében érhetők el, vagyis még hónapokra lehetünk tőle, hogy a Windows 11 nyilvános kiadásába is beköszönjön a Fluent dizájnhoz igazított formátum. A fejlesztők mindenesetre azt ígérik, hogy "hamarosan" az alkalmazások és a böngészők is támogatni fogják a COLrv1 betűformátumon alapuló új emojikat.

Ezzel párhuzamosan a redmondiak az Insider program összes csatornáján elérhetővé tették a Microsoft Store 2306.1401.x.x verziójának frissítését, amely két nagy újdonságot tartogat. Az egyik, hogy az áruház már kiírja, hogy mi volt egy adott termék legalacsonyabb ára az elmúlt 30 nap során, a másik pedig az AI Hub, egy dedikált szekció a mesterséges intelligenciás appok számára.

A fentiek mellett érdemes kiemelni, hogy a 25905 számú Builddel bekerült a Windows Kernelbe a Rust programozási nyelv, amely nagyobb biztonságot és jobb megbízhatóságot nyújt a C-ben vagy C++-ban írt programoknál. A Windows Insider program összes aktuális újdonságáról ide kattintva tájékozódhatsz.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.