Hirdetés

Két nagyon fontos funkcióval bővül hamarosan a Google Chrome



|

Nagy segítség lesz ez a memóriában, és az üzemidőben szűkölködőknek.

Hirdetés

Két remek funkcióval bővül hamarosan a Google saját böngészője. A Chrome 108-as verziószámú frissítése bevezeti az energiatakarékos és a memóriatakarékos módokat, amitől a fejlesztők azt várják, hogy könnyebbé váljon az alkalmazás használata, illetve a gyengébb hardveren netezőknek is jobb választás legyen a Chrome.

Hamarosan mindenki beállításai között feltűnik a teljesítmény almenü, itt kell majd keresni az új lehetőségeket.

A Chrome a 108-as frissítésének élesítése után, rendelkezik majd egy memória megtakarító képességgel, amire rákattintva megtudhatjuk, hogy a böngésző mennyi ramot tudott felszabadítani, hogy azt a gép a többi program futtatására fordíthassa. Természetesen a cloud gaming játékosokra és a videók megszállottjaira is gondoltak, lesz tehát egy lista azoknak a weboldalaknak, amiket sosem hibernál majd a Chrome, és ami szabadon lesz módosítható. A Google állítása szerint a böngésző így akár 30%-kal kevesebb memóriával is működőképes lehet, ugyanitt pedig ki is lehet kapcsolni a funkciót. 

Hirdetés

A másik újdonság az energiamegtakarító funkció lesz. Ha a memóriahasználat visszafogásával még mindig túl sok erőforrást emészt fel a Google Chrome, a böngésző képes lesz a háttértevékenységeket visszaszorítani, miközben kevesebb képkockával jeleníti meg az animációkat, a görgetést és a videókat, amivel szintén komoly különbség lesz érezhető.

A Google szerint a Chrome 108 a következő néhány hétben minden Windows, Mac és Chromebook felhasználó számára elérhetővé válik, a Linuxról azonban ezúttal nem beszéltek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.