Hirdetés

Két tálca a Windows asztalon? Ez a Microsoft víziója



|

Mindent megtesz a Microsoft, hogy leerőszakolja az emberek torkán az Edge és a Bing kombinációját.

Hirdetés

Kétségtelen, hogy a Microsoft Edge klasszisokkal jobb böngésző, mint az Internet Explorer, a Bing felturbózott verziójával pedig még csábítóbb lett sok felhasználó számára, a Microsoft azonban a jelek szerint még mindig nem elégedett a növekedés mértékével, és még inkább a Windows szerves részévé akarja tenni a házon belül fejlesztett böngészőt. Ez persze érthető, csak lehetne úgy is csinálni, hogy annak valódi haszna is legyen.

A Neowin szúrta ki először, hogy az Edge canary csatorna legújabb frissítésében (114.0.1791.0) megjelent egy opció, amivel a felhasználók leválaszthatják a böngésző oldalsávját, és azt kitűzhetik a Windows asztalára, így kvázi létrehozva egy második tálcát, csak épp az Edge funkcióival.

Hirdetés

A testreszabható menüvel könnyedén elérhetők a játékok, az eszközök és a Microsoft irodai alkalmazásai is sok más opcióval egyetemben. Ezek mellett természetesen a cég büszkesége, az újjászületett Bing is ott virít, aminek "Copilot" funkciója nemcsak beszélget a felhasználóval, hanem összefoglalókat és üzeneteket is könnyedén megír, sőt már képet is készít egy leírás alapján.

Tulajdonképpen nem meglepő, hogy a Microsoft mindent bevet azért, hogy az Edge szerves részévé váljon az operációs rendszerének, hiszen az még mindig csak a globális böngésző piac 4,64%-át uralja.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.