Hirdetés

Két titok is kiderülhetett a Google Pixel Watch 2-ről



|

Hivatalos forrás árulkodik a Google következő generációs okosórájáról.

Hirdetés

Habár már évek óta pletykálták, végül egészen tavaly őszig kellett várni, hogy a Google is beszálljon az okosórás piacra, amikor is a cég a Pixel 7 és Pixel 7 Pro mobilok társaságában leleplezte a Pixel Watch okosórát.

A Samsung-féle Exynos 9110 processzora épülő, a Google-leány FitBit szolgáltatásait is integráló kütyü jó értékeléseket kapott a teszteken, így eddig sem tűnt úgy, hogy ez lesz a keresőóriás utolsó kalandja a kategóriában. Most pedig egy hivatalos forrás látszik megerősíteni a második generáció érkezését.

Hirdetés

Elsőként a 9to5Google szúrta ki, hogy a Google három új okosóra jóváhagyását kérte a Szövetségi Kommunikációs Bizottságtól (FCC), amely egyebek mellett a telekommunikációs képességekkel bíró fogyasztói termékek engedélyezéséért felel az USA-ban. A G4TSL modellszámon futó típus a Bluetooth és Wi-Fi kapcsolatokat támogatja, míg a GC38G8 és a GD2WG az LTE különböző frekvenciáit is.

Mivel tavaly a jelenlegi Pixel Watch bejelentését is egy ugyanilyen engedélykérés előzte meg, joggal vehetjük biztosra a Pixel Watch 2 érkezését. A dokumentáció emellett más titkokat is felfed: az óra két olyan fém szíjat is kaphat, amelyeket az első generációval nem forgalmaznak (mesh és egy erősebb kivitel), illetve a technikai leírás alapján a Pixel Watch 2-ben nem lesz UWB-támogatás.

Az UWB, vagyis az ultra-wide band egy energiatakarékos rádiokommunikációs technológia, ami leginkább a helymeghatározásra használt követőkütyük (pl. Apple AirTag, Samsung Smarttag) miatt került be a köztudatba. Korábban felröppent egy pletyka, mely szerint a megoldást a 2023-as Google-okosórába is beépítik, ám az FCC-hez benyújtott dokumentáció cáfolni látszik ezt.

A Pixel Watch 2 hivatalos leleplezésére valószínűleg októberben kerül sor, de a Google hírhedten rosszul őrzi a titkait, így addig még rengeteg szivárgásra számítunk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.