Hirdetés

Két új okosórával és egy okoskarkötővel támad a Xiaomi



|

A kínai gyártó valóságos offenzívát hirdetett a hordható eszközök terén.

Hirdetés

A napokban zajlik a mobilkommunikációs iparág legfontosabb éves eseménye, a barcelonai Mobile World Congress, ahol a világ harmadik legnépszerűbb gyártójaként természetesen a Xiaomi is tiszteletét tette, végre a globális piacra is elhozva a legújabb csúcstelefonjait, a Snapdragon 8 Gen 3 chipre épülő Xiaomi 14-et és a Xiaomi 14 Ultrát.

Ezzel azonban még nincs vége, a kínai gyártó ugyanis a hordható eszközök kategóriájában is tartott bejelentéseket, rögtön két okosórát és egy okoskarkötőt is prezentálva.

Hirdetés

Ami az utóbbit illeti, a Xiaomi Smart Band 8 Pro egy 1,74 hüvelykes OLED-kijelzővel támad, méghozzá fém tokozással és Gorilla Glass Victus üveggel, így az anyagminőségre valószínűleg nem lesz panasz. A készülék több mint 200 számlappal érkezik és 150 edzési módot mér, a Xiaomi pedig GNSS helymeghatározással (ez a GPS európai megfelelője) is felszerelte, vagyis a mobilunk nélkül is pontosan leköveti a mozgásunkat.

A 289 mAh-s akkuval szerelt karkötő akár 14 napig is bírhatja egyetlen töltéssel, és 5 ATM-es vízállóságot is nyújt. A gyártó mindezért 34.990 forintot kér, az értékesítés márciusban kezdődik.

A Xiaomi Watch 2 ezzel szemben már teljes értékű okosóra a Google Wear OS operációs rendszerével, egyébként pedig a tavaly piacra dobott Watch 2 Pro olcsóbb variánsa. Ebben 1,43 hüvelykes AMOLED kijelzőt találunk, kétsávos GNSS nyomkövetéssel és 12 csatornás pulzusméréssel. Az órát a Snapdragon W5+Gen1 chipset hajtja, a 495 mAh-s beépített akkumulátora pedig maximum 65 órás üzemidővel kecsegtet.

Az óra több mint 160 sportmódot, alvásfigyelést és 200 külsős fejlesztésű appot támogat, míg tárhelyből 32 GB-nyit sikerült belepréselni. Az értékesítés itt is márciusban indul, 64.990 forintos áron.

Az MWC 2024-en bemutatott trió legdrágább tagja pedig a Xiaomi Watch S3, amely a Watch 2-vel szemben klasszikusabb, lünettával ellátott dizájnt kapott, a személyre szabhatóság érdekében pedig nemcsak a szíjat, hanem ezt is cserélgethetik a vásárlók, teljesen átszabva a készülék arculatát. Az óra 1,43 hüvelykes AMOLED kijelzővel és Xiaomi HyperOS operációs rendszerrel köszönt be, valamint itt is van GNSS nyomkövetés, pulzusmérés és alvásmonitorozás. A Xiaomi büszke rá, hogy az eszköz most először a téli sportokat is támogatja, köztük a síeléssel.

Az egyetlen feltöltéssel akár 15 napos üzemidőre is képes, alumínium tokozással érkező óráért 89.990 forintot kell fizetni, a Smart Band 8 Próval és a Watch S2-vel ellentétben viszont ez csak áprilisban fut be a gyártó hivatalos értékesítési csatornáira.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.