Hirdetés

Két Windows 10-frissítést is vissza kellett hívnia a Microsoftnak



|

Egy hiba miatt törölni kellett a már telepített csomagokat is.

Hirdetés

Habár a StatCounter adatai alapján az emberek több mint 70%-a még mindig a Windows 10-et gyűri, a Microsoft nagyon szeretné, ha a publikum továbblépne 2021-ben megjelent Windows 11-re, ezért az előző generációs operációs rendszer már nem kap több funkciófrissítést, 2025 októberében pedig a hivatalos támogatása is megszűnik.

Addig is viszont jönnek a kisebb javítások, amelyek közül a redmondiaknak most egyből kettőt is vissza kellett hívniuk, mivel azok egy súlyos hibát rejtettek.

Hirdetés

Az amerikai PC World beszámolója szerint bug a ClickOnce szolgáltatást érintette, melynek segítségével a fejlesztők a saját hálózataikon terjeszthetik az általuk létrehozott Windows alkalmazásokat és azok frissítéseit. A hiba ebbe a folyamatba zavart bele azzal, hogy már installált és megbízhatónak ítélt appok újratelepítésére kényszerítette a felhasználókat.

A probléma a júliusban megjelent KB5028244-es csomagot, valamint az augusztus 8-i Patch Day keretében kiadott frissítést érinti, a Windows 10 22H2-es és 21H2-es verzióiban. A Microsoft végül a KIR-rendszer (Known-Issue-Rollback) bevetésével oldotta meg a dolgot, amely visszaállítja az érintett számítógépeket a hibás update-ek telepítése előtti állapotra.

A redmondiak augusztus 14-én indították el a folyamatot, 24 órán belül helyettesítve a bugos frissítéseket egy javított verzióval, ami nem igényelt beavatkozást a felhasználók részéről.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.