Hirdetés

Kétezer iPhone-t lopott el saját munkahelyén egy IT-s alkalmazott



|

A többségüktől sikerült is megszabadulnia, mielőtt lebukott volna.

Hirdetés

Olykor megesik az emberrel, hogy sehogy sem jön ki a fizetéséből. A földhözragadtabbak ilyenkor új munkahely, esetleg mellékállás után néznek, egyesek viszont különböző "okosságokal" igyekeznek pótolni a jövedelmüket.

Így tett a connecticuti Brian Pearsall is, aki a Tradebe Environmental Services nevű, veszélyes hulladékok feldolgozására specializálódott vállalat alkalmazottjaként egy év leforgása alatt 2000 darab iPhone 7-et vásárolt a cég számlájára azzal a szándékkal, hogy aztán a saját hasznára értékesítse őket.

Hirdetés

A készülékeket még 2019-ben szerezte be a Verizon mobilszolgáltató online portálján, a vállalati kedvezmény miatt rendkívül olcsó, 99 centes (kb. 300 forintos) darabáron. A 45 éves férfi számára az tette lehetővé a trükköt, hogy az IT-s infrastruktúra kezelőjeként jogosult volt cseretelefonokat rendelni a céges eszközök pótlására.

Pearsallt végül a Verizon buktatta le, miután a vizsgálatuk kimutatta, hogy a 2000 leszállított iPhone-ból csak 200-at aktiváltak a Tradebe számláján. A rendőrségi nyomozás során kiderült, hogy az "élelmes" alkalmazott addigra már 1800 mobilon túladott, melyekből 5-600-at a vállalat alkalmazottai vásároltak meg. A férfi ráadásul nem állt meg a telefonoknál, csaknem 23 000 dollár értékben egyéb eszközöket is vásárolt a munkáltatója kontójára.

Pearsall 25.000 dolláros óvadék ellenében szabadlábon védekezhet, tárgyalására augusztusban kerül sor.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.