Hirdetés

Kéthavonta frissülnek majd a Huawei okostelefonjai



|

Ezentúl kéthavonta jönnek majd a rendszerfrissítések, amelyek a biztonsági javítások mellett új funkciókat is ígérnek.

Hirdetés

Az androidos mezőnyben a legnépszerűbb gyártókra továbbra sem jellemzőek a rendszeres és villámgyors frissítések. A Huawei ráadásul nemrég úgy döntött, hogy mégsem adja ki az Android Oreót a 2016-os, P9-es zászlóshajóira. Pedig az a modell mindössze egy nagy rendszerfrissítést kapott. A többi készülékre érkező frissítés sem mindig hibamentes, a Mate 9 kamerájának a kezelőfelületén például igen kellemetlen grafikai hiba jelentkezik a legutóbbi frissítések óta. 

Hirdetés

A Huawei természetesen szeretne javítani a helyzeten, ezért nemrég bejelentette, hogy elkötelezi magát a kéthavonta esedékes szoftverfrissítések mellett. Ez számos 2017-es és 2018-as modellt is érint, de nem túl meglepő módon leginkább zászlóshajókról van szó. 

Mindegyik frissítésben benne lesznek az aktuális biztonsági javítások, illetve új funkciókat is ígér a Huawei. Az készülék arcfelismeréssel történő feloldása például megérkezett/megérkezik a P20 és a P20 Pro mellett a Mate 10, Mate 10 Pro, valamint a P10 és Mate 9 modellekre is. Szintén felbukkan a funkció a Nova 3e, Nova 2 Lite és Nova 2i modelleken. 

Figyelembe véve a Google rendszeres havi biztonsági frissítéseit, a Huawei megoldása nem tökéletes, de a kéthavonta esedékes frissítések mindenképpen jó irányt jeleznek. A Project Treble-nek hála idővel még tovább gyorsulhatnak a frissítések. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.