Hirdetés

Kétszer annyit értek az iOS-es mobilok tavaly, mint az androidosok



|

Rengeteg okostelefont cseréltek újra 2021-ben a vásárlók, de a beszámításkor jelentősen jobban járt, aki iPhone-t adott le.

Hirdetés

Az okostelefonok egyre emelkedő ára szinte elkerülhetetlenné tette a különböző finanszírozási modellek használatát, mint például a részletfizetést,  de sok kereskedő - köztük például az Apple és a Samsung saját boltjai - régebbi készülékek beszámításával is igyekszik vásárlókat szerezni. A részben fenntarthatósági okokkal is magyarázható készülékbeszámítással egy friss statisztika szerint rengetegen éltek tavaly az előző évhez képest.

Hirdetés

A mobilok beszámításáról az Assurant készített egy jelentést, ami szerint a fogyasztók több mint hárommilliárd dollár értékben számítottak be okostelefonokat 2021-ben, ami a 2020-ban ennek csak a kétharmada volt. Nem túl meglepő módon a karácsonyi időszakot is magában foglaló negyedik negyedévben voltak a legaktívabbak ezzel kapcsolatban a vásárlók, a harmadik negyedévhez képest 220%-kal nőtt az online megejtett beszámítások száma, igaz, a lecserélt mobilokért kapott árengedmény csupán 40%-kal.

Érdekes adat továbbá a jelentésből, hogy az androidos telefonokokat átlagosan az iOS-t futtató készülékekhez képest fele akkora összegért számították be a kereskedők. Az almás készülékekért 199 dollárt (kb. 62 ezer forint) adtak, míg a Google operációs rendszerét használó telefonokért kicsivel 31 ezer forint alatti értéket vontak le az új készülék árából. Ebben egyébként közrejátszhat az androidos készülékek sokfélesége (ami az árkategóriájukra is kiterjed) mellett az is, hogy az Apple saját üzleteiben jelentősen kevesebbet kapnak, akik egy rivális cég mobiljáról váltanának iPhone-ra.

A cupertinói cég mobiljai a beszámítási rangsorban egyébként messze a riválisok előtt járnak, az öt legtöbbször becserélt készülék az iPhone XR, az iPhone 11, az iPhone 8, az iPhone 8 Plus, és az iPhone X voltak. A leadott és újra cserélt készülékek átlagos életkora 3,36 év volt a legaktívabbnak számító negyedik negyedévben, szóval a legtöbben nem matuzsálemeket cseréltek le. A jelentést készítő Assurant szerint egyébként a különböző szolgáltatók és kereskedők aktívan sürgetik az 5G-re való átállást, ennek képezi részét a beszámítási programok népszerűsítése is, ami egyértelműen működni látszik.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.