Hirdetés

Kevert valóságra építő szemüveget hoz az Nreal és a Vodafone



|

Elérhető árú, kevert valóságot kínáló szemüveget dobna piacra Európában az Nreal, a Vodafone segítségével.

Hirdetés

Az elmúlt években nagy divat volt a kiterjesztett valóság, de a magas árak és a nem túl meggyőző tartalmak miatt nem igazán lett siker, legfeljebb üzleti környezetben, mondjuk egy drága HoloLens 2-vel volt értelme.

Vannak azonban cégek, amelyek nem adják fel, hogy a fogyasztói piacon is sikerre vigyék a kiterjesztett és a kevert valóságot. Az egyik az Nreal, amely miután legyőzte a bíróságon a Magic Leapet, Dél-Koreában már piacra dobta a kevert valóságra építő Light szemüvegét. 

A cég bejelentette, hogy a Vodafone közreműködésével 2021 tavaszától már Európában is kapható lesz ez a szemüveg. A Vodafone 5G-s csomagokhoz ajánlja majd fel. 

Hirdetés

A szemüveg valamivel több mint 100 gramm, Snapdragon XR2-re épít, és USB-C-n csatlakozik androidos mobilhoz, amiben legalább Snapdragon 855 chip kell legyen. Támogatott a 6DoF 3D-követés, a kép szemenként 1080p-s, illetve 60 Hz-es. 

Aki el szeretne merülni a vetített képben, annak VR-fedőt is adnak, ez blokkolja a valódi világ látképét, és 52 fokos virtuális látómezőre cseréli. 

Maga a szemüveg a mobilos appokat és játékokat vetíti a szemeink elé, majd lehetővé teszi ezek kezelését. Egyelőre a mobilon át, de idővel a kézmozgást is követnék, és jönnek majd új appok is, elvileg lesznek virtuális bemutatótermek is.  

A vételár 600 euró körül várható, erről remélhetőleg hamarosan konkrétabbat is tudunk majd. Nektek hogy tetszik?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.