Hirdetés

Kevés olyan ronda autó születik, mint ez az új orosz elektromos verda, nem csoda, hogy mémesedik



|

Pillanatok alatt mémesítette a világháló az új orosz gyártmányú EV-t.

Hirdetés

A Moszkvai Politechnikai Egyetem december 18-án mutatta be az Amber, vagyis Borostyán névre keresztelt orosz elektromos autó prototípusát, amelyet a közösségi oldalakon vicceskedve csak "Tesla-gyilkosnak" neveznek. A fejlesztést állítólag a kalinyingrádi Avtotor gyár rendelte meg, amely a BMW, a Ford, a KIA és a Hyundai modelljeinek utángyártásáról volt ismert egészen addig, míg a nyugati szankciók miatt váltani nem kényszerült.

Míg az emberek többsége sokkot kapott az autó külső adottságaitól, egyesek kihasználva az alkalmat, az orosz autóiparon kezdték köszörülni a nyelvüket. Ami egyébként még a megkérdőjelezhető formavilágnál is  különösebb a történetben, hogy korlátozó intézkedések ellenére a motor, az inverter, a vezérlőkártyák és az akkumulátorok is orosz gyártmányúak a járműben.

Hirdetés

A gyártó igyekezett azzal hűteni a kedélyeket, hogy a bemutatott prototípus csak egy koncepciót mutat be, és a 2025-ben érkező végleges formája nem lesz ennyire "különleges". Ahogy elnézzük, nehéz is lenne sorozatgyártásba átültetni ezt az egy darabból kiöntött ormótlan karosszériát. 

Amint a bemutató megtörtént, és a kis rusz "Quasimodo" képei bejárták a világsajtót, szinte azonnal beindult a mémgyártás. A gúnyt nem mellőző fotómontázsok nagyobb része nem meglepő módon ukrán nyelven íródott, de a sajtóorgánumok néhány nap alatt hírét vitték a csúfságnak a világ legtávolabbi pontjaira, és ez persze további ötleteket adott minden hivatásos cinikusnak. 

Neked hogy tetszik a kocsi?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.