Hirdetés

Kevesebbet nyújthat egy fontos területen a Galaxy S24 Ultra kamerája



|

Nem biztos, hogy mindenben felülmúlja majd az elődjét a Samsung következő csúcstelefonja.

Hirdetés

A vélhetően 2024 elején debütáló Samsung Galaxy S24-modellcsalád kapcsán már eddig is úgy záporoztak a pletykák, mintha kötelező lett volna a koreai mobilokról beszélni, az év végéhez közeledve pedig valószínűleg még sűrűbben bukkannak majd fel az újabb és újabb értesülések.

Nem is olyan régen a vélhetően a szokásos három (S24, S24 Plus, S24 Ultra) taggal támadó família Exynos 2400-as processzoráról olvashattunk egy s mást, előtte pedig a csúcsmodell S24 Ultra részletes specifikációjáról csiripeltek a madarak. Ezúttal ismét az utóbbi típus került terítékre, méghozzá a kamera kapcsán.

Hirdetés

A hátlapi képalkotókkal foglalkozó legfrissebb jelentést az RGcloudS nevű szivárogtató szállította az X felületén, megerősítve egy korábbi híresztelést, mely szerint a Galaxy S23 Ultrával ellentétben az utód nem 10x-es, hanem már csak 5X-ös optikai zoomra lesz képes. A Wccftech szerint ennek magyarázata az lehet, hogy az 5X-ös korlátozás mellett jobb eredmény érhető el a képstabilizálásban, legalábbis az Apple nemrég ezzel indokolta, hogy miért döntöttek emellett az iPhone 15 Pro Maxnél.

A jó hír, hogy RGscloudS beszámolója alapján a 100X-os digitális zoom lehetősége az optikai ráközelítés megfelezése ellenére is rendelkezésre áll majd, hála a Samsung szoftveres varázslatának. Ami pedig a többi tulajdonságot illeti, a Galaxy S24 Ultra hátoldalán egy 200 megapixeles elsődleges, egy 12 megapixeles ultraszéles, valamint egy 10 megapixeles/3X-os és a már említett 5x-ös telefotó szenzor dolgozik majd, az utóbbi 48 MP-es felbontással.

A jelentés részben cáfolni látszik egy másik szivárogtató, Yogesh Brar értesüléseit, aki szeptemberben 200 + 12 + 10 + 50 megapixeles hátlapi szenzorokról írt. Hogy a februárra várt leleplezés valóban beváltja-e valamelyik jóslatot, az csak a maga idejében fog kiderülni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.