Hirdetés

Kezdődhet a Facebook Messenger és a WhatsApp összeolvadása



|

Több olyan utalás is felbukkant egyes kódrészletekben, amelyek alapján közelebb kerül egymáshoz a Messenger és a WhatsApp - ha már úgyis közös a tulajdonos.

Hirdetés

Már jó egy éve ismerjük a Facebook azon tervét, amely szerint összeolvasztaná a WhatsApp, az Instagram és a Messenger üzenetküldő részeit: ezzel egyik alkalmazásból a másikba lehetne üzeneteket küldeni. Az eddigi tervek alapján az idei évben kapna közös gerincet a három szolgáltatás, azonban eddig nem volt sok konkrétum arról, mikor kezdődik el a konkrét fejlesztés és hogy is nézne ki a dolog. 

Hirdetés

Most viszont több olyan utalást és hivatkozást is találtak a kódrészletekben a szakemberek, amelyek változásokat vetítenek előre. Ezek alapján a Messenger hamarosan támogathatja majd az üzenetek küldését és fogadását az Instagram felé. Ezen felül pedig azt is bizonyították a kódok, hogy a WhatsAppot is integrálnák valamilyen formában a Messengerbe. 

Ez utóbbi azért nagyon érdekes irány, mert a WhatsAppot a végpontok közötti titkosítás és a készüléken tárolt adatok mellett az is jellemzi, hogy nem távoli szerveren tárolja az információkat. A keresztirányú chatelést újabb protokoll beágyazásával valósíthatja meg a Facebook, de itt óvatosan kell lépkednie, nehogy elijessze azokat a felhasználókat, akik eddig a WhatsApp zártsága és relatív biztonsága miatt használták ezt a platformot.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.