Hirdetés

Kezünkben a Honor Magic V összehajtós csúcsmobil, ami nem lehet a tiéd



|

Bivaly SoC, szuper zsanér, csodás kijelző és temérdek kamera került a Galaxy Z Fold3 kihívójába, de sajnos van egy bökkenő, ami miatt nem erre fogod költeni a pénzedet.

Hirdetés

Évek óta velünk vannak a klasszikus mobiltelefon-dizájnhoz még ragaszkodó, de merőben új felhasználói élményt nyújtó, széthajtható okostelefonok, de csak mostanában jutnak el a cégek oda, hogy már fájdalmasabb gyermekbetegségek nélküli modelleket képesek gyártani. Néhány szereplő azonban kivárt, hogy már első készülékében is nagyítóval kelljen keresni a hiányosságokat, kompromisszumos megoldásokat. A Huawei-t sújtó korlátozás által nem kötött Honor is ilyen, amely teljes Google-támogatás mellett készíthette el a Magic V-t. Ezt egyébként "ví"-nek kell ejteni, nem pedig "öt"-nek. Ennek egészen triviális oka van: a V-alak szimbolizálja a telefon kinyithatóságát.

2022-es belső

A Honor Magic V egyik nagy trükkje, hogy a gyártó - amely már teljesen független a Huawei-től - igyekezett teljesen szimmetrikus dizájnt kialakítani. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a Magic V mindkét oldala egyenlő tömegű és méretű (vastag), valamint összehajtáskor nem ék alakra, hanem a két felével teljesen párhuzamosan csukódik.

Természetesen külső kijelző is került a mobilra, mert a legtöbben így használják telefonjukat. A 6,45"-os, FHD+ OLED panel minden oldalán egyforma a káva vastagsága, adott továbbá a 120 Hz-es frissítés, a HDR10+-támogatás, a felületet pedig mindössze a 42 MP-es szelfikamera töri meg. A készülék masszív, az alumínium keret prémium érzetet biztosít, a hátlapot pedig üveg végi. A külső kijelzőt a Honor saját fejlesztésű nanokristály üvegbevonata borítja, ami a cég elmondása szerint még a Gorilla Glass legjobb megoldásánál is hatékonyabban áll a karcoknak és kisebb eséllyel sérül meg, ha leejtjük - bár ilyen konkrét összehasonlítás hivatalosan nem készült.

A telefon hátlapjából három darab, 50 MP-es kamera, plusz villanó és lézeres autófókusz emelkedik ki tekintélyes magasságokba. A fotózáshoz mindenféle üzemmódot igénybe lehet venni, van HDR is, de érdekes módon az optikai képstabilizálás kimaradt és még alacsony felbontásban sem kapcsolhatsz feljebb 60 fps sebességnél.

A zsanér nagyszerű mérnöki munka, 213 elemből épül fel és kellemesen nyílik-csukódik, a köztes állásban azonban csak sokszori próbálkozásra marad meg. Érdekes, hogy ha egy bizonyos pontig felnyitjuk, akkor automatikusan végbe megy a folyamat. Belső tesztek szerint 200 ezer hajtást vígan kibír a telefon, viszont a víz- és porállóság (IP-besorolás) hiányzik a jellemzői közül.

Odabent kétrétegű "nano-film" védelem alatt egy 1984 × 2272-es felbontású, 10:9-es képarányú OLED-kijelző fogad, ami 90 Hz-es és szintén támogatja a HDR10+ szabványt. A Honor büszke rá, hogy miközben a karcoknak jobban ellenáll a védelem, a tükröződést is sikerült csökkenteni. Ahogy kívül, úgy itt is egy 42 MP-es szelfikamera fogad azonos tudással. Sajnos nincs hivatalos stylus-támogatás.

A telefon integrált vezérlői a csúcskategóriát idézik, nem maradt ki az 5G sem, a sebességért pedig a legújabb Snapdragon 8 Gen 1 4 nm-es SoC felel, ami villámgyors a hozzá tapasztott 12 GB RAM és 256 GB tárhely mellett. A sztereó hangszórók mellett érdekesség, hogy a telefon IMAX Enhanced-hitelesített is, az akkumulátort pedig kétfelé osztották az azonos tömegeloszlás érdekében. Ez a telep 4750 mAh-s, 66 wattos gyorstöltésre képes, de a vezeték nélküli töltés lemaradt.

Minden adott, mégsem kapod

Ahogy már fent említettük, a Honor összehajtható csúcstelefonja teljes mértékben Google-támogatott készülék, ami azt jelenti, hogy Android 12-vel érkezik és minden Google-szolgáltatás elérhető rajta, emellett pedig várhatóan több évnyi szoftveres támogatást is biztosít a cég - az azonban egyelőre még pontosításra vár, hogy a régióban ez mekkora időszakot fog jelenteni.

A nagy gond azonban, hogy hiába a háromféle szín, a Google-támogatás, a naprakész hardver és a precíz mérnöki munka, hivatalosan hazánkba nem érkezik meg a telefon. Legalábbis 2022 első félévében erre ne számíts. Ha ennek ellenére Honor mobilra vágysz, akkor egy másik, a cég kínálatában szintén fontos helyen szereplő modellre figyelj, amit hétfőn, vagyis február 28-án jelent be a gyártó.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.