Hirdetés

Ki hitte volna: az Apple headsetére is rárepültek a nyerészkedők



|

Még el sem kezdődött a Vision Pro szállítása, de az élelmes előrendelők máris hirdetik a lefoglalt példányokat.

Hirdetés

Az utóbbi évek során több terméknél is megfigyelhettük a nyerészkedés irritáló jelenségét, amikor egyesek akár botok segítségével csaptak le egy-egy nagy érdeklődésre számot tartó, de korlátozottan elérhető portékára, csak azért, hogy aztán vaskos felárral adják tovább a készletről épp miattuk lecsúszó valódi vásárlóknak.

Ahogy az várható volt, a sokáig a videokártyákat és az új generációs konzolokat is sújtó ügyeskedést az Apple vadonatúj AR/VR headsete, a Vision Pro sem úszta meg, az előrendelés kezdetével ugyanis törvényszerűen felbukkantak a nyerészkedő hirdetések is.

Hirdetés

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy az adók nélkül 3500 dollárról (kb. 1,2 millió forintról) induló újdonság előrendelése január 19-én indult el az Egyesült Államokban, az Apple pedig február másodikától ígéri a szállításokat. Az ügyeskedők viszont nem várták meg, hogy ténylegesen a kezükben legyen a termék, mivel az Ebayen már a lefoglalt példányokkal kufárkodnak.

Az alábbi fotón látható eladó például 6000 dollárért árulja azt a Vision Prót, amely a hirdetéshez csatolt megrendelési űrlap alapján neki "csupán" 3700 dollárjába került (azt is részletfizetéssel vállalta), vagyis hősünk egy emberes, 2300 dolláros haszonban reménykedik. De ő csak egy a sok közül, a Vision Pro keresőszót bepötyögve még számtalan dörzsölt üzletember ajánlatai között válogathatunk.

Aki akar, az viszont közvetlenül az Apple-nél is költhet sokkal többet a listaárnál, a MacRumors beszámolója szerint ugyanis a Vision Prót egész addig lehet extrázni, hogy már 4795 dollárt kóstáljon. Ehhez eleve a 3900 dollárról induló 1 TB-os kiadást kell választani, amihez 149 dollárért kérhető ZEISS orvosi lencse, 199 dollárért utazótok, 49,95 dollárért Belkin akkumulátortartó (a headset kábelen csatlakozó külső akkuval bír), az egészet pedig egy 499 dolláros Apple Care biztosítással öntheti nyakon a vásárló.

Arra vonatkozóan még mindig nincs hivatalos információ, hogy mikor kezdődhet el a Vision Pro európai értékesítése, de egy neves szivárogtató azt súgja, hogy még a nyári WWDC fejlesztői konferencia előtt sor kerülhet a nemzetközi rajtra.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.