Hirdetés

Ki nem találnád, milyen internetszolgáltatót használt a kínai kémléggömb



|

Pedig ennek nagy jelentősége van a léggömb valódi célját illetően.

Hirdetés

Tavaly februárban alighanem ti is olvastatok arról, hogy kiszúrtak egy kínai kémléggömböt az Egyesült Államokban, amit aztán vadászgépekkel ki is iktattak. A kínai fél persze tagadta a vádakat, végül azzal a koncepcióval állt elő, hogy egy meteorológiai adatgyűjtést végző eszközről van szó csupán. Most ennek kapcsán derültek ki érdekes új információk.

Az NBC News forrásai szerint ugyanis az amerikai hírszerzés már jó ideje nyomon követte a léggömböt.

Hirdetés

Kiderült például az, hogy útja során amerikai székhelyű internetszolgáltatót használt a navigáláshoz. Ennek eredményeképp pedig értelemszerűen azonnal felvették a kapcsolatot a szóban forgó internetes céggel, így kiderült, a léggömb folyamatosan üzeneteket küld Kínába, ezzel párhuzamosan pedig üzeneteket is fogad onnan. Az informátorok szerint az üzenetek egy része valós idejű adatok elküldése volt különféle amerikai katonai létesítményekről - ez a narratíva tehát nem igazán passzol a meteorológiai adatgyűjtés történetével. 

Közben Liu Pengyu, a washingtoni kínai nagykövetség szóvivője még mindig állítja, hogy kizárólag időjárással kapcsolatos adatok gyűjtéséről volt szó.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.