Hirdetés

Kiderülhetett, mennyire lesz erős az iPhone 16 Pro és Pro Max



|

Korai benchmark eredmény árulkodik az idei almás csúcsmobilokat hajtó A18 Pro chip teljesítményéről.

Hirdetés

Hónapok óta keringenek a pletykák a várhatóan szeptemberben leleplezésre kerülő iPhone 16 modellcsaládról, ám a legtöbb híresztelés általában a készülékek dizájnjára vagy kamerás képességeire koncentrál, míg a teljesítmény kapcsán ritkán hangzanak el jóslatok. Ez alól kivételt képez egy neves elemző, aki már szeptemberben megszellőztette, hogy a 2024-es almás mobilok esetében névleg mindegyik eszközt az A18 chip fogja hajtani, de a drágább Pro és a Pro Max esetében továbbra is erősebb lesz a hardver, ezért ezt A18 Prónak hívják majd, hasonlóan az iPhone 15 Pro/Pro Maxben dolgozó A17 Próhoz.

Az eddig rejtély volt, hogy vajon mekkora fejlődést hoz az új chip, most azonban egy másik szivárogtató, Nguyen Phi Hung az X (korábban Twitter) felületén közölte az A18 Pro állítólagos Geekbench 6 pontszámait. Ha hihetünk neki, a mobilos csúcsprocesszor egymagos teljesítménye 3500 pontot ért el a közkedvelt teszten, a többmagos terhelésnél pedig 8200-nál tetőzött.

Hirdetés

Ebből az egyik tanulság az lenne, hogy a 3500 pontos egymagos teljesítménnyel az A18 Pro még a tavaly bemutatott laptopos testvérét, az M3-as processzort is lepipálja mintegy 14%-kal, az iPhone 15 Prót és Pro Maxet hajtó A17 Próra pedig nagyjából 600 pontot ver rá. Ez alapvetően nem meglepő, mivel az Apple erőforrásai általában szép számokat produkálnak az egymagos teljesítménnyel, a többmagos versenyben viszont ezúttal lemaradhatnak a nagy rivális Qualcommal szemben.

A Wccftech ugyanis korábbi szivárgásokra alapozva azt írja, hogy Hung számaiból kiindulva az idén bemutatásra kerülő Snapdragon 8 Gen 4 többmagos pontszáma akár 29%-kal is felülmúlhatja az A18 Prót, köszönhetően a 2 + 6 magos elrendezésnek, amelyben ezúttal nem kapnak szerepet visszafogott teljesítményű hatékonysági magok, míg a cupertinóiak valószínűleg 2 + 4 magot szállítanak, amelyből 4 hatékonysági fókuszú lesz.

Ezek viszont csak pletykák, ráadásul a nyers Geekbench-számok csak tájékoztató jellegűek egy-egy készülék gyakorlati teljesítményét illetően, így nem érdemes messzemenő következtetéseket levonni a fentiekből.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.