Hirdetés

Kiderülhetett, mikor búcsúzik a Google következő terméke



|

Újabb szépreményű Google-platform megy a levesbe.

Hirdetés

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a Google még szeptemberben hozta nyilvánosságra, hogy a 2016 óta elérhető Google Podcasts platform is csatlakozik a cég megannyi elkaszált szolgáltatásához, amiből a tervek szerint elsősorban a hontalanná vált műsorokat és előfizetőket befogadó YouTube Music fog profitálni.

A keresőóriás eredetileg csupán annyit közölt, hogy a Google Podcasts valamikor 2024 során búcsúzik a közönségtől, most viszont kiderülhetett a megszűnés pontos dátuma is.

Hirdetés

Az Ars Technica beszámolója alapján ugyanis a Google szép csendben elérhetővé tett egy támogatási dokumentumot, amelyben az állt, hogy a felhasználók csak március végéig használhatják a szolgáltatást. A cikk megjelenését követően viszont az üzemeltető eltávolította a szóban forgó bejegyzést, így még mindig nem vehetjük 100%-ig biztosra a leköszönés időpontját.

Akárhogy is legyen, a Google igyekszik megkönnyíteni az átmenetet, így a Google Podcast-felhasználók egy gombnyomással átvihetik a fiókjukat a YouTube Musicra a music.youtube.com/transfer_podcasts weboldalon, akik pedig inkább egy külsős szolgáltatást választanának, azok a https://podcasts.google.com/settings címen exportálhatják az előfizetéseiket egy OPML fájl formájában.

A keresőóriás történetében egyébként ez már a harmadik elbukott kísérlet a virágzó podcast-piac meghódítására: a sort a Google Reader-alapú Google Listen nyitotta 2009 és 2012 között, majd jött a 2016 és 2020 között elérhető Google Play Music Podcast. A Google Podcasts tehát néhány évig az utóbbival párhuzamosan futott, ám a szintén házon belüli YouTube kínálata mindegyiknél vonzóbbnak bizonyult.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.