Hirdetés

Kiderülhetett, milyen hardveres fejlesztéseket hoz az iPhone 16-széria



|

Ha minden igaz, az Apple a jövőre érkező modellekre is tartogat egy jó adag puskaport.

Hirdetés

Az érdeklődők már közel egy hónapja befizethetnek a szeptemberben piacra dobott iPhone 15-szériára, amely nem szakadt el a hagyományoktól, és ismét négy modell formájában csábítja a vásárlókat. Az internet népe azóta az új almás készülékek strapabírását és üzemidejét is alaposan kivesézte,  miközben a pletykák teljes erővel ráfordultak a következő generációra.

Az iPhone 16-sorozatról már korábban is hallhattunk ezt-azt, most pedig a Haitong International Securities munkatársa, Jeff Pu szállított egy jelentést, ami egybevágni látszik az eddigi jóslatokkal.

Az üzleti elemző legújabb beszámolója a 9to5Machez is eljutott, akik aztán továbbították a tippeket a nagyközönséghez. A legfontosabb, hogy Pu is egyetért az elsőként a TF International Securitiesnek dolgozó Ming-Chi Kuo által megszellőztetett állítással, mely szerint az új iPhone-ok 0,2 hüvelykkel nagyobbak lesznek, vagyis 2024-ben már 6,3 (iPhone 16 és 16 Pro) és 6,9 (iPhone 16 Plus és 16 Pro Max) hüvelykes készülékeket kapunk.

Hirdetés

Ezzel szorosan összefügg, hogy a méret növelésének hála a kisebb iPhone 16 Próba is bekerülhet az iPhone 15 Pro Maxben debütált periszkópos kamera, amely 5x-os optikai zoomot biztosít. Emellett a 16 Pro és a 16 Pro Max is egy vadonatúj, 48 megapixeles ultraszéles látószögű szenzort kaphat, ami a jelenlegi Pro-kiadásokban csak 12 megapixeles, és lényegében az iPhone 13 Pro óta változatlan.

További jelentős fejlesztés lehet, hogy az iPhone 16 Pro és Pro Max már a Qualcomm Snapdragon X75 hálózati modemmel futhatnak be, ami az "5G Advanced" szabványnak megfelelően akár 7,5 Gbps-os letöltési sebességre képes. A két cég között fennálló ellentétek ezt már semmiképp sem akadályozhatják, nemrég ugyanis sikerült szerződést hosszabbítaniuk, így még évekig a Qualcomm szállítja az iPhone-ok 5G-chipjeit.

Végezetül pedig az elemző az alapmodellekre is kitért, amelyek szerinte ezúttal nem 6, hanem 8 GB memóriával érkeznek majd. Emellett Pu ismét elsütötte azt a korábbi értesülését, hogy az iPhone 16-ot és a 16 Plust az A17, míg a Pro és Pro Max modelleket az A17 Pro chip fogja hajtani. Az új 5G-modemet ugyan nem kapják meg az olcsóbb variánsok, cserébe viszont Wi-Fi 6E kompatibilissé teszik őket.

Hogy mindebből mi válik be, azt még latolgatni sem érdemes, hiszen még közel egy év van az iPhone 16-sorozat leleplezéséig.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.