Hirdetés

Kiderülhetett, milyen mesterséges intelligenciára építő trükköket hoz az iOS 18



|

Vaskos szivárgás árulkodik arról, milyen AI megoldásokban gondolkodik az Apple.

Hirdetés

Az Apple egyelőre látványosan kivár a mesterséges intelligenciás hype meglovagolásával, hiszen miközben a Microsoft, a Google és a Samsung egymás sarkát tapossák az AI-ra épülő szolgáltatások bemutatásában, a cupertinóiaktól eddig csak egy vezérigazgatói ígéretet kaptunk arra nézve, hogy még az idén le fogják leplezni a vonatkozó terveiket.

Minden más a pletykák világába tartozik, ahol Mark Gurman nemrég megszellőztette, hogy az Apple az ősszel érkező iOS 18-at szánja az AI-offenzíva öklének, az eddigi legnagyobb változásokat hozva az iPhone-t hajtó operációs rendszerbe. A Bloomberg elemzője most egy újabb beszámolóval jelentkezett a téma kapcsán.

Gurman legfrissebb cikke meg nem nevezett belsős forrásokra alapozva több részletet is közölt az almás cég mesterséges intelligenciás erőfeszítéseiről, amelyek nemcsak az iOS-t, hanem a macOS-t és a fejlesztők munkáját is érintik.

Hirdetés

A jelentés legfontosabb állításai a következők:

  • Az Xcode fejlesztői környezet a GitHub Copilothoz hasonló AI funkciókkal bővül, amelyek generatív technológiát bevetve igyekeznek gyorsabbá tenni a programozók munkáját, ennek érdekében pedig az appok tesztelése is kaphat némi gépi támogatást. A produktivitási képességek az Xcode következő, még az idén megjelenő kiadásában debütálhatnak.
  • Az Apple szoftverekért felelős alelnöke kiadta az ukázt, hogy a munkatársak annyi AI-funkciót készítsenek, amennyi csak lehetséges, az operációs rendszerek idei kiadásaiba szánva őket.
  • Az egyik ilyen trükk lehet a generatív AI-val létrehozott Apple Music lejátszási listák elérhetővé tétele.
  • A PowerPoint-rivális Keynote is mesterséges intelligenciával generált prezentációkkal bővülhet.
  • Okosabbá válhat a Spotlight kereső, így az már a telepített alkalmazások funkciói között is kutakodhat és nagy nyelvi modellekre alapozva összetett kérdésekre is válaszolhat.

Gurman mindezek mellett azt is megemlítette, hogy az iOS 18 fejlesztése "Crystal", a következő macOS-é pedig "Glow" kódnéven fut. Az elemző belsős forrásai szerint az AI-funkciók fő felelőse Sebastien Marineau-Mes, aki már a tavalyi év végén prezentálta a cég munkáját az igazgatótanács tagjainak.

Hogy a fentiekből mi válik valóra, azt leghamarabb a nyáron esedékes WWDC fejlesztői konferencián láthatjuk, hiszen az Apple minden évben ennek keretében mutatja be az operációs rendszerei következő változatát. A több napos esemény hagyományosan június elején kerül megrendezésre, így körülbelül még négy hónapunk lehet addig.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.