Hirdetés

Kiderülhetett, mit nyújt majd az iPhone SE 4



|

Izgalmas szivárgás bocolgatja az Apple következő jóárasított mobilját.

Hirdetés

Aki manapság a lehető legolcsóbban, de hivatalos forrásból szeretne új iPhone-t vásárolni, annak 220 ezer forintot kell kicsengetnie a tavaly bemutatott harmadik generációs iPhone SE-ért, ami nem kevés pénz egy 4,7 hüvelykes, LCD-kijelzővel és ujjlenyomat-olvasóval szállított mobilért.

Korábban voltak arra utaló pletykák, hogy a következő kiadásnál az Apple végre modernizálhat, és az iPhone 6-alapú dizájn helyett a 2018-as iPhone XR-re építheti az SE 4-et, egy februári szivárgás viszont azt jósolta, hogy valójában a még korszerűbb iPhone 14 lesz a kiindulópont. Most befutott egy újabb jelentés, ami ugyanezt támasztja alá.

Hirdetés

A beszámolót ezúttal a MacRumors anonim forrása szállította, amely szerint az iPhone SE 4 Ghost kódnéven készül, és a dizájnját illetően valóban a 2022-es iPhone 14-re épül majd, viszont az EU-s előírásokhoz igazodva már nem Lightning, hanem USB-C töltőcsatlakozóval érkezik. A jelentésből az alábbi részletek derülnek ki a mobilról:

  • iPhone 14 tokozás.
  • OLED-kijelző.
  • FaceID arcazonosítás.
  • Az iPhone 15 Pro-szérián debütált, konfigurálható akciógomb a régi némító kapcsoló helyett.
  • USB-C töltőcsatakozó.
  • Egyetlen, 48 megapixeles főkamera.
  • Házon belüli fejlesztésű 5G modem.

A listáról az utóbbi az egyik legérdekesebb állítás, az iPhone-okban jelenleg alkalmazott 5G chipek gyártója, a Qualcomm ugyanis nemrég hosszabbított szerződést az Apple-lel, melynek értelmében 2026-ig ez a cég marad a hardver beszállítója. A szerződés persze jó eséllyel nem köti a cupertinóiakat arra, hogy minden modelljükben a Qualcomm megoldását használják, illetve az sem kizárt, hogy az SE 4 eleve csak 2026-ban érkezik meg.

A megjelenési dátum kapcsán eddig csak annyi tűnik biztosnak, hogy jövőre sem kapjuk meg az új budget iPhone-t, mivel korábban három neves elemző is ezt jósolta. Akárhogy is legyen, a fenti leírás alapján az SE 4 egész ütősre sikeredhet, a MacRumors viszont figyelmeztet, hogy a fejlesztés még a kezdeti szakaszban jár, ezért a rajtig még változhat a specifikáció.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.