Hirdetés

Kiderült, hogy 120 Hz-es a Sony okostelefonok kijelzője



|

Ilyen módban azonban senki nem használhatja a mostanában megjelent Xperia készülékek képernyőjét.

Hirdetés

A 2017-es Sony Xperia XZ Premium nem volt valami nagy siker, bár a 4K-s, HDR-képes kijelzőjére azért sokan emlékeznek. A készülék megjelenése után voltak pletykák arról, hogy a kijelző talán 120 Hz-es képfrissítésre is képes (mint a gamereknek szánt Razer Phone képernyője), de az ellentmondásos jelentések miatt aztán sem megerősíteni, sem megcáfolni nem lehetett az állítást. 

Hirdetés

Az XDA és a Reddit közössége azonban addig játszott a rejtett módokkal (amiket alapvetően nagyon lelkes felhasználók és fejlesztők tudnak csak elérni), hogy kiderült: az Xperia XZ Premium az 1080p@60fps és a 2160p@60fps kijelzőmódok mellett az 1080p@120fps-t is támogatja. 

A Sony ezt az opciót zárolta, kizárólag kernelmódosítások útján aktiválható. Ehhez kellett az Oreo, a Sony Open Device programja, és olyanok, akik külön ROM-ot írtak a készülékre. Az eredmények sajnos így is vegyesek, egyesek el vannak ájulva, mások szerint semmi különbség nincs. A Sonynak minden bizonnyal jó oka volt, hogy letiltotta a 120 Hz-es módot. 

Egy Myself5 néven működő fejlesztő mindenesetre addig kutatott, míg rájött, hogy 120 Hz-es kijelzőmódot nem csak az Xperia XZ Premium rejt, hanem a követő Sony modellek is: Sony Xperia X, Sony Xperia X Performance, Sony Xperia XZ, Sony Xperia XZ1, Sony Xperia XZ1 Compact, Sony Xperia XA2, Sony Xperia XA2 Ultra. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.