Hirdetés

Kiderült, hogy kémkedik-e utánunk a WhatsApp



|

Több felhasználó is érzékelte, hogy az alkalmazás használaton kívül is bekapcsolja a mobilja mikrofonját.

Hirdetés

Májusban egy kínos ügy rázta meg a világ legnépszerűbb csevegőalkalmazásának számító WhatsAppot, miután egy mérnök arról posztolt a Twitteren, hogy a program akkor is bekapcsolja a Pixel mobilja mikrofonját, amikor nem is használja azt.

A poszt kapcsán többen is jelentkeztek, hogy az ő androidos készülékük is ezt mutatja, a Meta tulajdonában álló platform viszont az operációs rendszer hibájára fogta a jelenséget. Több mint egy hónappal később a fejlesztő Google is reagált az ügyre.

Hirdetés

A hivatalos Android Developers fiók nemrég ugyancsak a Twitteren hozta nyilvánosságra, hogy valóban egy Android-bugról van szó, amely alaptalanul mutatja a mikrofon bekapcsolását az erre szolgáló Privacy Dashboardon. A fejlesztőcsapat egyben köszönetet mondott a történteket azonnal jelző WhatsAppnak az együttműködésért, és elnézést kért a felhasználóktól.

Az érintetteknek csak frissíteniük kell a csevegőappot, a legújabb verzió ugyanis kiküszöböli az ijesztő hibát. Elon Musk ezúttal nem reagált a fejleményekre, holott a botrány kirobbanásakor még ő is beszállt a diskurzusba, megbízhatatlannak nevezve a több mint 2,5 milliárd felhasználóval bíró alkalmazást.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.