Hirdetés

Kiderült, hogy mennyivel lesz drágább a Samsung Galaxy S9



|

Többet kell majd fizetnünk, mint a Galaxy S8-ért, de a mobilipar szerint az emberek hajlandóak erre.

Hirdetés

Bár a Galaxy S9 bemutatójára még várnunk kell, rengeteg minden kiderült már róla. A kamera rekeszértéke változtatható lesz, az SoC gyorsul, lesz új szín és áttervezett ujjlenyomat-olvasó. Sajnos az újdonságért azonban többet is kell fizetni, a korábbi pletykák után megint arról szólnak a hírek, hogy ez lesz a Samsung valaha volt legdrágább Galaxy S készüléke. 

Hirdetés

A brit mobilpiac egyik névtelen, de megbízható szereplője arról árulkodott, hogy a Galaxy S9 nagyjából 100 euróval kerül majd többe, mint a Galaxy S8 a tavalyi megjelenésekor. A forrás azt is kijelentette, hogy a Galaxy S8, a Galaxy Note 8 és az iPhone X tavaly megmutatták, hogy emberek tömegei hajlandóak ezeket az alaposan megemelt vételárakat is kifizetni új okostelefonért. 

Miközben az okostelefonok vételára soha nem volt még ilyen magas, addig 2017 negyedik negyedéve az eddigi legnagyobb negyedéves visszaesést jelentette a szállítások terén. Ennek ellenére az Apple és a Samsung rekordnyereségeket értek el. Nem túl meglepő, hogy a mobilos ágazat szereplői úgy érzik, 2018-ban is lehet folytatni a trendet, és tovább emelni az árakat. 

Hasonló véleményen van a Pegatron ügyvezetője is. Az iPhone-ok gyártásáért is felelős óriás szerint a csúcsmobilokra óriási kereslet lesz 2018-ban, nem számít, hogy a teljes piac lassulást mutat. A Pegatron egyébként többé nem is akar versenyezni az olcsó és középkategóriás kínai gyártókkal, a zászlóshajók kereslete ugyanis nagyon magas lesz továbbra is. A mesterséges intelligencia és a kiterjesztett valóság pedig olaj lesz a tűzre. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.