Hirdetés

Kiderült, melyik a legjobb mobilszolgáltató



|

Friss kutatás rangsorolja a Magyarországon elérhető mobilhálózati szolgáltatásokat.

Hirdetés

Jó hírünk van, ha mindig is tudni akartad, hogy melyik a legjobb magyarországi mobilszolgáltató, a brit Opensignal elemzőcég ugyanis nekiugrott a kérdésnek, és egy saját kutatás keretében rangsorolta az idehaza elérhető szereplőket.

Hogy rögtön az elején lelőjük a poént: a Opensignal összesen 9 kategóriában vizsgálta a Telekom, a Yettel, a Vodafone és a DIGIMobil szolgáltatását, amelyből a Telekom 6-ban egyértelmű, egyben pedig megosztott győzelmet aratott, így összesítésben a magentás cég vitte a pálmát.

Ahogy az az alábbi ábrán látható, a Telekom a Yettellel osztozik a legjobb videós élményért járó képzeletbeli serlegen, míg a leggyorsabb letöltési sebesség szintén a Yettelé. A hálózat általános (idő-alapú) elérhetőségében holtversenyben a DIGIMobil és a Vodafone győzedelmeskedett, minden más kategóriában viszont a Telekom végzett az első helyen.

Így aztán a 30-as előhívókkal rendelkezők a legjobb játékos élményt, a legjobb internetes hanghívásokat, a legjobb feltöltési sebességet, a legjobb 4G-s lefedettséget és a legjobb hálózati minőséget élvezhetik, legalábbis az Opensignal április 1. és június 29. között elvégzett mérései alapján.

Hirdetés

Néhány adatot kiemelve, a letöltési sebességben egész nagy különbségek láthatók: a Yettel 37 Mbps-os átlaggal nyert, míg a Telekom 34,5 Mbps-mal követte, a Vodafone viszont csak 22,2 Mbps-ot, a DIGIMobil pedig csupán 6 Mbps-ot hozott. A 4G-s lefedettség is ehhez hasonló képet mutat, a Telekom 9,5, a Yettel 8,7, a Vodafone 8,2, a DIGIMobil 9,5 pontot ért el a lehetséges 10-ből. Az internetes hanghívásoknál ugyanakkor kiegyenlítettebbek az erőviszonyok, erre 79 (DIGIMobil) és 81,5 pont (Telekom) közötti pontot kaptak a szolgáltatók a maximális 100-ból.

Az Opensignal weboldalán minden kategória eredményei külön ábrán böngészhetők.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.