Hirdetés

Kiderült, mikor fut be a mobilos Winamp



|

Később jön iOS-re és Androidra a megújult Winamp, mint korábban ígérték, viszont továbbra is az NFT-ken van a hangsúly.

Hirdetés

Nem sok szoftver mondhatja el magáról, hogy olyan mély nyomot hagyott egy egész generációban, mint az 1997-ben megjelent Winamp, hiszen az egyedi skinek ezreivel hódító program körül ma is jelentős nosztalgia tombol, amit a fejlesztő LLama Group egy eddig felemásnak mondható visszatéréssel igyekszik meglovagolni.

A megújult Winampot idén tavasszal tették elérhetővé, a feltámasztott lejátszónak viszont már nem sok köze van a régihez, hanem egy Patreon-szerű platformot takar, ahol közvetlenül az előadóknak és a podcastereknek fizethetünk a tartalmaik meghallgatásáért.

Hirdetés

A szoftver egyelőre csak windowsos számítógépekre érhető el, de a LLama Group azt ígérte, hogy 2023 harmadik negyedévében az androidos és az iOS-es alkalmazást is megkapjuk hozzá. Ebből ugyan végül nem lett semmi, nemrég viszont a vállalat jelentkezett egy friss közleménnyel, mely szerint még ebben az évben színre lépnek a telefonos appok.

A fejlesztők emellett azzal is eldicsekedtek, hogy már több mint 17 ezer előadó érhető el a Winamp Creators platformon, ami első blikkre ugyan jól hangzik, ám a dalok nagy része a Llama Group egy másik érdekeltségén, a Jamendón keresztül került be a katalógusba. Akárhogy is legyen, a Winamp szerint 2024 végére már 100 ezer előadó lesz a fedélzeten.

A siker kulcsát pedig továbbra is az NFT-kben látják a fejlesztők, még annak ellenére is, hogy időközben látványosan összeomlott a blokklánc-alapú tokenek iránti kereslet. A Winamp viszont úgy gondolja, hogy ezek a digitális csecsebecsék ösztönözni fogják az előadókat a csatlakozásra, így 2023 vége előtt ezeket is elérhetővé fogják tenni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.