Hirdetés

Kiderült, mikor láthatjuk a nagy durranásnak ígérkező iOS 18-at, új Apple hardverek is jöhetnek



|

A cupertinóiak elárulták, mikor kerül sor az idei WWDC fejlesztői konferenciára.

Hirdetés

Az Apple fejlesztői konferenciái több mint negyven éves múltra tekintenek vissza, az első ilyen eseményre ugyanis még 1983 augusztusában került sor a San Mateói Dunfey Hotelben, azóta pedig csak elvétve akadt olyan esztendő, amelyben ne tartották volna meg a rendezvényt.

Az eredetileg Apple Independent Software Developers Conference-nek hívott program 1990 óta Worldwide Developers Conference, vagyis WWDC néven fut, és az utóbbi 21 évben mindig júniusban került sor rá. A cupertinóiak nemrég meghirdették az idei konferencia időpontját, ami nem töri meg ezt a hagyományt.

Hirdetés

A 2024-es WWDC ugyanis június 10-én hétfőn veszi kezdetét, az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően online formában, viszont az esemény nyitányaként egy kiválasztott nézők előtt zajló színpadi műsort is tartanak az Apple cupertinói központjában, az Apple Parkban. Az almás fejlesztői konferenciák többnyire a cég következő generációs operációs rendszerei körül forognak, de gyakoriak a hardveres bejelentések is, tavaly például az eseményen mutatták meg először a Vision Pro AR/VR headsetet.

Könnyen lehet azonban, hogy bármilyen fizikai termékkel is készüljön az Apple, az idén az iPhone-okat hajtó iOS 18 lehet a műsor legizgalmasabb dobása, a Bloomberg elemzője, Mark Gurman szerint ugyanis az ősszel debütáló mobil operációs rendszer a platform történetének legnagyobb frissítésén fog átesni, mesterséges intelligenciás funkciókkal és új személyre szabási lehetőségekkel gazdagodva.

Az Apple Design Awards díjátadónak is keretet adó WWDC 2024 egészen június 14-ig tart majd, a fejlesztők pedig ingyenesen vehetnek részt az Apple ökoszisztémája körül forgó előadásokon és továbbképzéseken. A nyitó előadást a vállalat weboldalán és a YouTube-on is közvetíteni fogják, a programok pedig az Apple Developer alkalmazásban is követhetők lesznek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.