Hirdetés

Kiderült, mikor mutatja be a Microsoft az új Surface termékeket



|

Új táblagépet és laptopot hozhat a frissen beharangozott prezentáció.

Hirdetés

Az ősz szokás szerint nemcsak a streaming platformok sorozatdömpingjét indította el, de a technológiai óriáscégek is tolonganak a saját újdonságaik bemutatásával. Az elmúlt hetekben láthattuk az Apple és az Nvidia üdvöskéit, az előttünk álló napok pedig valóságos rohamot hoznak.

A Google október 6-ra időzített Pixel-eseménye és az október 11-i Meta Connect után ugyanis most a Microsoft is bejelentkezett egy prezentációval, amelyen a Surface-termékek új generációjával fogunk megismerkedni.

Hirdetés

A redmondiak weboldalán beharangozott keynote-ra október 12-én, hazai idő szerint délután 4 órakor kerül sor, az október 14-ig tartó Microsoft Ignite fejlesztői konferencia nyitányaként. Az egyetlen képből álló kedvcsináló sajnos még egy apró utalást sem kínál a műsor lehetséges tartalmára nézve, de azért vannak tippjeink.

A legvalószínűbb ugyanis, hogy a Surface Pro 9 táblagép és a Surface Laptop 5 lesz az esemény sztárja. A német WinFuture beszállítói forrásokra alapozott értesülései szerint az új Surface masinák alapvetően 12. generációs Intel-processzorokkal köszönnek be, a Surface Pro 9-ből viszont kapunk egy ARM-es variánst is.

A tárhelyet illetően maximum 1 TB-ról, a memória tekintetében pedig legfeljebb 16 GB RAM-ról szól a fáma. A Surface Laptop 5 ára kiviteltől függően 1200-1500 euró körül alakulhat, míg a Surface Pro 9 legolcsóbb variánsáért (Intel i5 processzor, 8 GB RAM, 256 GB SSD) 1300 eurót kérhet a Microsoft. Biztosat persze csak a prezentáció után mondhatunk, de már nem kell olyan sokat várni a bemutatóra.

A vonat pedig később sem lassít le, hiszen októberben valószínűleg az Apple is tart majd egy újabb keynote-ot az iPadeknek és a Maceknek, november 3-án pedig az AMD rúgja be az ajtót az RDNA 3-as videokártyákkal.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.