Hirdetés

Kihátrál a televíziózás nagy reménysége mögül az LG



|

A koreai óriás nem támogatja tovább a tévézés következő generációjának szánt technológiai szabványt.

Hirdetés

A több mint 40 éves múltra tekintő Advanced Television Systems Comittee néhány éve hívta életre a következő generációs TV-ként aposztrofált ATSC 3.0 szabványt, amely olyan vívmányokkal dobja fel a hagyományos televíziózást, mint a 4K-s felbontás, a 120 Hz-es képfrissítés, a HDR, a Dolby Atmos hangzás és az interaktív alkalmazások támogatása.

Az univerzális szabványt Dél-Koreában, a 2018-as téli olimpián vetették be először, ám most könnyen lehet, hogy a halálos ítéletét is ugyanitt mondták ki.

A The Verge beszámolója alapján ugyanis a világ egyik vezető tévégyártójának számító LG bejelentette, hogy a jövőre érkező modelljei már nem fogják támogatni az ATSC 3.0-t. A vállalat azt követően jutott erre a döntésre, hogy elvesztett egy szabadalmi pert egy másik céggel szemben, amely több technológiát is birtokol a szabvány kapcsán.

Hirdetés

Az LG korábban sürgette az amerikai telekommunikációs piacot felügyelő FCC-t, hogy vizsgálja meg azon szereplők tevékenységét, akik létfontosságú jogokat birtokolnak az ATSC 3.0-hoz kapcsolódó megoldások területén, de nem működnek együtt eléggé a szabvány sikeréért, visszatartva a többi vállalatot a fejlett technológiák piaci alkalmazásában.

A The Verge összefoglalója alapján az ATSC 3.0 elterjedését az is hátráltatta, hogy több népszerű budget tévémárka, köztük a Vizio és a TCL sem támogatta, az LG kiszállása pedig újabb komoly érvágás a nagy reményű szabványnak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.