Hirdetés

Kijelző nélkül forgathatja fel a hordható kütyük piacát ez az AI-okoskitűző



|

Lenyűgöző dolgokra képes az Apple egykori alkalmazottai által tervezett újdonság.

Hirdetés

Imran Chaudri 1995 és 2017 között volt az Apple tervezőcsapatának tagja, melynek során Macintoshok, iPodok és iPadek tervezéséből vette ki a részét, Bethany Bongiorno pedig szintén az almás cég berkeiben tette le a névjegyét, mint szoftverfejlesztési igazgató. A két egykori cupertinói csapattag viszont egy ideje már a saját útját járja, és a közösen alapított Humane szárnyai alatt igyekeznek maradandót alkotni.

Az első nagy dobásuk pedig az AI Pin, vagyis egy okoskitűző lesz, amely mesterséges intelligenciás képességekkel próbál túltenni az okosórákon és okoskarkötőkön. Az eszköz hivatalos bemutatójára csak november 9-én kerül sor, de már most tudni róla egy s mást.

Hirdetés

Az AI Pint először maga az egyik társalapító, Iman Chaudri prezentálta egy májusi TED Talks-előadásban. Az már akkor is nyilvánvaló volt, hogy egy rendkívül sokoldalú kütyüről van szó, hiszen habár a kitűzőnek még képernyője sincs, képes hívásokat fogadni, információkkal szolgálni tetszőleges témákról, vagy akár tetszőleges nyelvre fordít egy kívánt mondatot, majd az MI-segítségével leutánzott hangunkon el is mondja azt.

A bemutatóhoz közeledve a The Information közölt egy cikket, amely újabb részletekkel szolgál a termékről. A portál forrásai alapján a mesterséges intelligenciás kitűző nagyjából akkora, mint egy sós keksz, a kompakt tokozás viszont egy kamerát, egy mikrofont, hangszórót, lézerprojektort és különféle érzékelőket is rejt. A teljesítményről egy nem részletezett Qualcomm Snapdragon processzor gondoskodik, "okostelefon-szintű" sebességet, csatlakoztathatóságot, kamerás funkciókat és biztonságot nyújtva.

Az AI Pin mesterséges intelligenciás funkcióit egy nagy nyelvi modell fogja működtetni, ami  a Humane saját szoftverének és a ChatGPT 4-nek a keveréke. A kitűzőn lesz egy "Trust Light" nevű kontrollfény, amely adatvédelmi okokból tájékoztat, ha be van kapcsolva a mikrofon vagy a kamera. Chaudriék pedig mindezért 1000 dollárt kérhetnek, valamint meglehet, hogy a gyártó előfizethető internetes adatcsomagokat is kínálni fog az eszköz mellé.

Hogy aztán végül tényleg a fentieknek megfelelő terméket villant-e a Humane, az néhány napon belül kiderül, de annyi bizonyos, hogy az AI Pin egy formabontó kütyünek ígérkezik, ami a generatív MI körüli aktuális lelkesedésnek hála akár még sikeres is lehet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.