Hirdetés

Kikapcsolt állapotban is meg lehet majd találni az androidos telefonokat



|

Ígéretesnek tűnik a Google által beígért Find My Device funkció frissen felfedezett képessége.

Hirdetés

Az iPhone-on hosszú régóta elérhető az utóbbi években már a Lokátor alkalmazásban elhelyezett eszközök keresése funkció, melynek segítségével nyomon követhetjük az Apple azonosítónkhoz tartozó készülékeket. A Google még a tavalyi I/O fejlesztői konferencián tette hivatalossá, hogy ők is egy hasonló megoldáson dolgoznak Find My Device néven, aminek az ígéret szerint már a nyár során meg kellett volna jelennie, ám a rajtot végül elhalasztották.

Ennek oka, hogy a Google és az Apple egy új szabványt szeretne létrehozni annak érdekében, hogy mindkét cég hálózata figyelmeztetni tudja a felhasználókat a közelükben elhelyezett idegen követőkre (Detecting Unwanted Location Trackers, DULT). Sajtóértesülések szerint a Find My Device rajtját már csak az késlelteti, hogy ennek jegyében az Apple is felkészítse rá a saját rendszerét, addig is pedig fény derült a Google megoldásának egy ütős képességére.

Hirdetés

Az Android Police ugyanis arról ír, hogy a Find My Device a kikapcsolt készülékeket is fel tudja majd fedezni, amennyiben azok rendelkeznek az ehhez szükséges hardverrel. A funkció úgy működik majd, hogy a készülék Bluetooth-jeleket sugároz a környékbeli kompatibilis eszközökre, amelyek titkosítják és továbbítják a helyadatokat a Google szervereire, ahol csak a tékozló készülék tulajdonosa férhet hozzájuk.

A jelentés alapján ez a lehetőség csak azokon a telefonokon fog működni, amelyek egy speciális hardver birtokában lehetővé teszik, hogy a Bluetooth-vezérlő kikapcsolt állapotban is kibocsátsa a követéshez szükséges jeleket. Így aztán a Google saját Pixel-készülékei esetében csak a tavalyi Pixel 8-széria és az újabb modellek fogják támogatni, még a 2023 nyarán megjelent Pixel Fold is kimaradhat belőle.

A megjelenésről egyelőre semmit nem tudni, lehetséges, hogy a Find My Device és az offline keresés végül az Android 15 operációs rendszerben, a Pixel 9 és a Pixel 9 Pro mobilokon debütál majd, melyek megjelenése az ősz környékén várható.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.