Hirdetés

Kiképzésre használja a rendőrség az Oculus VR-headseteket



|

Amerikában, Virgina államban kezdte el kiképzési célokra alkalmazni az Oculus VR-headseteket a rendőrség.

Hirdetés

Az Axon nevű cég arra szakosodott, hogy segítsen az amerikai rendőrök kiképzésében, főleg deeszkalációs helyzetekben, még mielőtt kicsúszna a hatóságok kezéből az irányítás.

A kiképzéshez a virtuális valóságot hívják segítségül, Virginiában a rendőrség még él a lehetőséggel, és Oculus VR-headsetek segítségével képzi a rendőröket, virtuális szituációk során. 

A rendőröknek három krízishelyzetet kell kezelniük a programban, és ők döntik el, hogyan reagálnak a felmerülő helyzetre.

Hirdetés

A tréinggel az empátiát szeretnék fokozni, főleg a viselkedési zavaros egyénekkel szemben. Sokszor kell ugyanis mentális nehézségekkel küszködő emberekkel foglalkozni, ami nehéz lehet, ha a rendőr nincs erre felkészülve. 

A kiképzés irányítója egyébként videojátékhoz hasonlította a dolgot, és elárulta, hogy azt is gyakorolják, milyen egy civilnek (itt a kiképzés során a VR élményben ezt élhetiik át a kiképzésen résztvevő újoncok), ha egy felfegyverzett rendőr áll vele szemben. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.