Hirdetés

Kilőtték a Chrome és az Edge memóriakímélő funkcióját



|

Sikerült csökkenteni a böngészők memóriaigényét, de túlságosan vissza kellett ehhez venni a processzor teljesítményét.

Hirdetés

A Microsoft júniusban reklámozta be, hogy a Chromium-alapú Edge böngészője már 27 százalékkal kevesebb memóriát használ, ha a Windows 10 májusi frissítése is telepítve van. A Google arról beszélt, hogy követi az Edge példáját a Chrome. Mindez azért lehetséges gyors tempóban, mert a nyílt forráskódú Chromium fejlesztéséhez már a Microsoft is hozzájárul, és véletlenül ez az alapja a Chrome és az Edge böngészőknek is. Most azonban ezt a memóriacsökkentő előnyt mindkét böngésző elveszíti, ugyanis hibát találtak ennek kapcsán. 

Hirdetés

Az Intel egyik mérnöke ugyanis rájött, hogy az alacsonyabb memóriahasználatért cserébe jóval kisebb teljesítmény, de közben magasabb CPU-terhelés járt. A Google programozója, Bruce Dawson pedig úgy döntött, hogy a 10 százalékos lassulás a CPU fogyasztásának 13 százalékos emelkedése mellett nem éri meg. Ráadásul a probléma az erősebb PC-ken még érezhetőbb volt, mint a hétköznapi, egyszerű konfigurációkon. 

A Chrome 85-tel kezdődően a memóriacsökkentő funkciót letiltják, még akkor is, ha a döntésnek nem mindenki örül a memóriaterhelés miatt. A Google azért döntött a funkció letiltása mellett, mert a mérnökök szerint nem éri meg beáldozni az üzemidőt. De azért dolgoznak a megoldáson. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.