Hirdetés

Kína is megvillantotta a saját chatbotját, bemutatkozott az Ernie



|

Ernie vajon rá tud ijeszteni a Microsoft által dollármilliárdokkal megtámogatott ChatGPT-re?

Hirdetés

Tornádó módjára forgatta fel az internetet a ChatGPT, még annak ellenére is, hogy az első, mindenki számára elérhető verziót mindössze 2021. szeptemberéig frissítették, szóval nem csak hogy könnyen össze lehetett zavarni, hanem erősen hiányos is volt a tudástára.

Azóta persze sokat okosodott, a Microsoft pedig nemrég mindenkinek hozzáférést adott, a már GPT-4-es Binghez, ami az ígéretek szerint jobban kommunikál bonyolultabb helyzetekben is, továbbá nem olyan könnyű bevinni a málnásba, mint az elődjét.

Hirdetés

Miközben eddig az OpenAI MI-jétől és a Google próbálkozásától volt hangos az internet, most új versenyző tűnt fel. A kínai keresőóriás, a Baidu nemrég bemutatta a saját mesterséges intelligenciáját, ami mindenből merít, amit eddig a nyugati versenyzőktől láthattunk. Egyrészt nyelvi modell, másrészt pedig képeket és videókat is generál, de természetesen matematikai feladatokat is képes megoldani. A bemutató során öt rövid, előre felvett videóval demózták az Ernie képességeit, ez ugyanis az MI neve, az eredmény azonban egyelőre nem ad okot arra, hogy megijedjen a Microsoft.

A Morningstar egyik elemzője, Kai Wang így nyilatkozott:

"Úgy tűnt, hogy a prezentáció inkább volt egy szkriptelt beszélgetés, mintsem interaktív folyamat, amit vártak volna az emberek. Nem mondtak megjelenési dátumot sem, ami szintén hozzájárulhatott a negatív visszhanghoz."

A Baidu vezérigazgatója valószínűleg számított a nem túl pozitív fogadtatásra, hiszen elmondta, az Ernie még közel sem tökéletes, azonban a piaci helyzet nem engedte meg, hogy tovább várjanak a bemutatóval, a munkálatok azonban sok éve folynak már rajta, és ez természetesen továbbra is kitart majd. Az Ernie egyelőre csak meghívó kóddal elérhető, a Baidu platformján azonban a vállalatok már pályázhatnak arra, hogy beépítsék az MI-t a saját termékeikbe. Eddig körülbelül 650 cég jelentkezett.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.