Hirdetés

A pekingi diákoknak kötelező hordaniuk a hőmérős karkötőt



|

A testhőmérsékletek követése érdekében kell speciális karkötőt hordaniuk a pekingi diákoknak, a koronavírus terjedését akarják figyelni ilyen úton is.

Hirdetés

Pekingben több iskola is kötelező jelleggel írta elő a diákoknak egy olyan speciális karkötő viselését, amely a testhőmérsékletüket méri is monitorozza. Ezzel az intézkedéssel is azt akarják biztosítani, hogy a koronavírusjárvány terjedését hatékonyabban követhessék, illetve meg is előzhessék. Az adatokat az iskolák és a szülők is megkapják. Kína módszereivel szemben sokan kritikusak, hiszen a technológiát előszeretettel használják megfigyelési célokra is, ráadásul nemrég a lakosság otthonai elé kamerákat állítottak, hogy ellenőrizzék, betartják-e az érintettek a karanténintézkedéseket. 

Hirdetés

Talán mondani sem kell, hogy a karkötős megfigyelés sem csak a testhőmérsékletet naplózgatja. Amint a vártnál magasabb értéket jelez egy eszköz, az iskola értesíti a kínai járványügyi hatóságokat. Ráadásul a karkötőt a diákok éjszaka sem vehetik le, éjjel-nappal, megszakítás nélkül kell viselniük. 

Első körben csak kisebb számú diáknak osztottak ilyen eszközt, de a jövőben újabb és újabb diákcsoportokra terjesztik ki a megfigyelést, ugyanis az iskolák az országban újranyitottak, de a fertőzés veszélyes továbbra is fennáll. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.