Hirdetés

Kína saját védelmi rendszerrel óvná meg bolygónkat az aszteroidáktól



|

Egyelőre sok a kérdőjel az ötlet körül, de a jelek szerint a szándék már megvan az ország részéről.

Hirdetés

Az űrutazás továbbra is rengeteg lehetőséggel kecsegtet, és az Egyesült Államok mellett több olyan ország is van, amelyik komolyabban szeretne foglalkozni ezzel a területtel a jövőben.

Kína például szívesen építene egy űrállomást vagy egy bázist a Holdon Oroszországgal együtt, de ezen felül is elég ambiciózus tervei vannak a távol-keleti országnak az űrutazással kapcsolatban, amelyek között szerepel egy különleges rendszer felállítása is.

Hirdetés

Kína ugyanis azt is bejelentette, hogy tárgyalásokat szeretne folytatni egy olyan védelmi rendszer megépítése kapcsán, ami segíteni megvédeni a Földet a bolygóhoz közel lévő aszteroidákkal szemben. Habár az egyelőre nem világos, hogy egy űrbéli platformról, vagy a Földről működne ez a megoldás, mindenesetre az ötlet jó, hiszen más űrügynökségek is rendelkeznek ilyen tervekkel, és a tudósok tisztában vannak azzal, hogy egy-egy aszteroida becsapódása okozott már komoly katasztrófákat a távoli múltban.

Egyébként az ország az űrprogramja szerint 2045-ig rengeteg rakományt és embert juttatna fel az űrbe, és olyan missziók is tervben vannak, amelyek során szondákat helyeznének el a Földhöz közeli aszteroidákon mintagyűjtés céljából, de azt is el szeretnék érni, hogy egy másik űreszköz egy üstökös körül keringjen.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.