Hirdetés

Kínában már nem megy az okostelefon



|

Az előző negyedévhez mérten 34 százalékkal csökkent a kereslet Kínában az okostelefonok iránt.

Hirdetés

Nemrég számoltunk be róla, hogy az okostelefonok piacán az eladások globális szinten 2,9 százalékkal csökkentek az idei első negyedévben. Ez részben annak köszönhető, hogy Kínában csökkent a kereslet. 

Hirdetés

Akkor viszont még csak annyit lehetett tudni, hogy 2013. harmadik negyedéve óta először szállítottak le kevesebb mint 100 millió készüléket. Most konkrétabb adatok is vannak, ezek alapján pedig az idei első három hónapban kevesebb mint 90 millió darabot szállítottak le Kínában. 

A visszaesés részben a kínai holdújévnek köszönhető, amely az okostelefonok gyártását is érintette. Ennek eredménye, hogy az előző negyedévhez mérten 34 százalékos visszaesést tapasztalt Kínában a szektor. A tavalyi negyedik negyedév viszont az ünnepek miatt hagyományosan erős. A keresletcsökkenés ugyanakkor éves összehasonlításban is komoly, 13,4 százalékos. A kínai eladások százalékos arányban a globális szállítások 30 százalékát sem teszik már ki. 

Január és március között a legsikeresebb gyártó a Xiaomi volt Kínában. A Xiaomit a Huawei, az Oppo, a Vivo, majd az Apple követték. A Xiaomi az igen olcsó Redmi 5 Plusnak köszönheti a sikert, miközben a Huawei az előző negyedévhez mérten 40 százalékot rontott. A Huawei, az Oppo és a Vivo mind régi modelleket kínáltak Kínában. Az Oppo és a Vivo 30 százalékot rontott az előző időszakhoz képest. Az Apple 25,6 százalékot, és újabb 30 százalékos zuhanásra számíthat, mivel ott már mindenki a 2018-as modelleket várja. 

Bár a második negyedévben a kínai gyártók újdonságai emelhetnek az eladásokon, éves szinten újabb visszaesésre lehet számítani. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.